Honor Magic6 Pro stigao u Hrvatsku i pokazao sve svoje sposobnosti

Honor Magic6 Pro prvi pametni telefon kojemu je DXOMARK dodijelio čak pet zlatnih oznaka u 2024. - za kamere, audio, zaslon, i dugotrajnu bateriju.

Martina Čizmić | 20.03.2024. / 17:28

Honor Magic6 Pro (Foto: Honor)

Mjesec dana nakon što je predstavljen u Barceloni, Honorov najnoviji premium telefon, Honor Magic6 Pro došao i u Hrvatsku. Kako bi pokazali sve njegove sposobnosti, pogotovo mogućnosti kamere koja je dobila niz nagrada, iz Horora su organizirali “testiranje na terenu” u istarskom Motovunu.

Honor Magic6 Pro dosad je privukao veliku pozornost jer je postavio nove standarde u industriji i redefinirao granice premium segmenta pametnih telefona. U Honor-u ćemo nastaviti pomicati granice, posebice kada je u pitanju razvoj inovacija koje su usmjerene na dodatno unaprjeđenje korisničkog iskustva, istaknuo je Peter Zhu Di, generalni direktor Honor-a za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Austriju.
Kako bi pokazali mogućnosti kamere, dali su uređaj na test poznatom fotografu i edukatoru Goranu Kovačeviću.

On je okupljenima održao i edukativnu radionicu mobilografije na kojoj je prezentirao napredne postavke fotografiranja uz pomoć pametnog telefona Honor-a Magic6 Pro i njegovog Falcon sustava kamera. Riječ je o sustavu koji koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI), koja omogućuje snimanje svijetlih i živopisnih fotografija s impresivnim detaljima pa tako ovaj premium pametni telefon može zadovoljiti potrebe i zahtjeve profesionalnih fotografa.

Kada je u pitanju kamera, pametni telefoni današnjice u nekim segmentima zaista mogu konkurirati profesionalnim fotoaparatima. Tu se definitivno ističe Honor Magic6 Pro koji omogućuje fotografije zadivljujuće oštrine, jasnoće i detalja, a fascinantna je i mogućnost hvatanja scena brzog kretanja zahvaljujući tehnologiji umjetne inteligencije. Snaga procesora, uz razvijen softver, daje nam optimiziranu komputativnu fotografiju u djeliću sekunde, zbog koje uređaj i dobiva nagradu DXOMARK-a za najbolje mogućnosti kamere 2024., osvojivši najvišu ocjenu 158. Ovaj sam pametni telefon koristio za mobilografiju više od tjedan dana i oduševio me svojim mogućnostima, naglasio je Kovačević te dodao kako je Honor Magic6 Pro opremljen i najboljom telefoto kamerom u industriji.

Ne bi li pokazao sposobnosti snimanja i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, Kovačević se spustio i u vinske podrume Roxanich Winery and Design Hotela.

Honor Magic6 Pro (Foto: Zimo)

Kako je istaknuto na predstavljanju, iako je kamera najjači dio uređaja, ne treba zaboraviti ni druge ključne performanse poput baterije. Honor Magic6 Pro dolazi s potpuno novom, drugom generacijom silicij-ugljične baterije s Honor E1, čipsetom za upravljanje potrošnjom za poboljšanje energetske učinkovitosti. Zbog velikog kapaciteta baterije od 5600 mAH, korisnici mogu koristiti svoj uređaj tijekom dva dana, a u slučaju pražnjenja, uz Honor Wired SuperCharge od 80 W i Honor Wireless SuperCharge od 66 W, mogu ga napuniti do 100% u samo 40 minuta.

Kovačević je pokazao i još jednu zanimljivu značajku uređaja, njegovu izdržljivost u slučaju pada. Naime, ima najotpornije staklo zaslona u industriji koje sadrži napredne materijale s 50 post poboljšanjem gustoće kristala, što poboljšava njegove sposobnosti apsorpcije udaraca do 10 puta, u usporedbi s običnim staklom.

Da su ove napredne značajke prepoznate i u industrji pokazuje činjenica da je Honor Magic6 Pro prvi pametni telefon kojemu je DXOMARK dodijelio čak pet zlatnih oznaka u 2024. - za kamere, audio, zaslon, i dugotrajnu bateriju.

Uređaj je već dostupan na hrvatskom tržištu kroz uobičajene kanale.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti