Honor predstavi novu seriju 200 namijenjenu svima koji žele stvoriti savršene portrete

Honor je suradnjom s pariškim Studiom Harcourt još jednom naglasio svoju usmjerenost na kameru i snimanje fotografija i videa.

Martina Čizmić | 12.06.2024. / 19:39

Honor 200 (Foto: Honor)

Honor je odabrao Pariz za europsku premijeru nove serije Honor 200 pametnih telefona. Iako je glavna zvijezda događanja bio sam uređaj, okupljeni su imali prilike upoznati se s partnerstvom Honora i poznatog francuskog Studia Harcourt, poznatog po jedinstvenim portretnim fotografijama.

Kako je istaknuto, Honorov proizvodni tim blisko je surađivao s Harcourtovim stručnim fotografima kako bi analizirali tisuće fotografija i zajednički razvili Honor AI Portrait Engine. Također, naglasili su kako partnerstvo sa Studiom Harcourt ističe Honorovu predanost inovacijama dok je suradnja Honorovog proizvodnog tima s Harcourtovim stručnjacima rezultirala razvojem Honorovog AI sustava za portretnu fotografiju.

Ponosni smo što sa serijom Honor 200 donosimo savršen spoj umjetnosti i tehnologije u Europu, omogućujući snimanje portreta na razini studija svakom korisniku. Iako je portret studijske kvalitete mnogima do sada bio nedostupan, serija Honor 200 postavlja novi standard u portretnoj fotografiji putem pametnog telefona, stavljajući profesionalni studio u vaš džep. Ovo dostignuće bez presedana u tehnologiji umjetne inteligencije ne samo da pokazuje predanost Honora inovacijama, već također naglašava neumornu težnju za izvrsnošću u redefiniranju granica mobilne fotografije, rekao je Tony Ran, predsjednik Honor Europe.

Osim najave partnerstva sa Studiom Harcourt, najavljena je i suradnja sa poznatim portretnim fotografom Rankinom, poznatim po svojim ikoničnim fotografijama slavnih osoba, uključujući kraljicu Elizabetu II, Davida Bowieja i Kate Moss.

Tijekom prezentacije nove serije Honor 200 istaknuta je napredna tehnologiju umjetne inteligencije koja se koristi za prepoznavanje nijansi svjetla i sjene, omogućujući korisnicima snimanje detaljnih portreta čak i u izazovnim uvjetima osvjetljenja. S glavnom portretnom kamerom od 50 MP i telefoto kamerom od 50 MP, Honor 200 Pro stvara vrhunske portrete, potpomognute Honor AI sistemom za portrete (AI Portrait Engine). Trostruka 50 MP portretna kamera s nadograđenim Honor RAW Domain algoritmom osigurava dobro uravnotežene portrete u svim uvjetima.

Honor 200 (Foto: Honor)

Honor 200 Pro donosi tehnologiju zatamnjivanja ultravisoke frekvencije od 3840 Hz, certificiranu Flicker-free certifikatom od strane TÜV Rheinlanda, za ugodnije gledanje. Serija Honor 200 uključuje Natural Tone 2.0, koji optimizira temperaturu boje zaslona prema ambijentalnom svjetlu i cirkadijalni noćni prikaz koji regulira plavo svjetlo za bolji san.
Pametni telefoni iz serije Honor 200 imaju zaslon s dinamičkim zatamnjivanjem, smanjujući zamor očiju te 1.5K zaslon s HDR svjetlinom od 4000 nita za izvrsnu vidljivost u svim uvjetima.

Uređaj dolazi sa silicij-ugljičnom baterijom od 5200 mAh, što bi, kažu u Honoru, trebalo omogućiti do 61 sat streaminga glazbe, a podržava brzo punjenje do 100W žično i 66W bežično, postižući potpuno punjenje za samo 41 minutu.

Honor 200 Pro ima 12 GB memorije, 512 GB prostora za pohranu, i Snapdragon 8s Gen 3 platformu s CPU brzinom do 3 GHz. S MagicOS 8.0, nudi inteligentne AI funkcije kao što su Magic Portal, Magic Capsule i Magic Ring za jednostavnije digitalne interakcije.

Honor 200 Lite opremljen je snažnim trostrukim sustavom kamera ističe se u portretnoj fotografiji, omogućujući korisnicima snimanje fotografija s iznimnim detaljima. Sastoji se od 108 MP glavne kamere s otvorom blende f/1,75, širokokutne i dubinske kamere od 5 MP i makro kamere od 2 MP. Prednja kamera od 50 MP sa svjetlom za selfije stvara umjetnički svjetlosni efekt. Uređaj se može pohvaliti 6,7-inčnim AMOLED zaslonom koji ima PWM zatamnjenje bez rizika za oči od 3240 Hz i vršnom HDR svjetlinom zaslona od 2000 nita, 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu te iznimnom izdržljivošću.

Između ostaloga, predstavljeno je i prijenosno računalo, Honor MagicBook Pro 16 (verzija s integriranim grafikama) koji dolazi sa 16-inčnim Honor FullView zaslonom visoke rezolucije od 3072 x 1920. Certificiran od strane TÜV Rheinland za performanse s niskom plavom svjetlošću i bez treperenja, također uključuje način rada za e-knjige i tehnologiju dinamičkog zatamnjenja za smanjenje naprezanja očiju. Pokreće ga Intel Core Ultra 5 procesor i Intel Arc grafika, a nudi High-powered i Smart načine rada za ravnotežu između performansi i potrošnje energije.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Honor 200 Pro bit će u Hrvatskoj dostupan po cijeni od 799 eura, dok će Honor 200 biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649 eura. Honor 200 Lite će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 329 €

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti