Honor u Parizu i službeno predstavio novi flagship pametni telefon View20, ali i mnogo više

Zimo je bio na globalnoj premijer novog Honorovog flagship pametnog telefona View20, ali i dobio odgovor na pitanje - hoće li Honor predstaviti fleksibilni telefon ove godine.

Martina Čizmić | 22.01.2019. / 19:21

Honor je u Parizu predstavio cijelu paletu proizvoda (Foto:Zimo) (Foto: Zimo)

Nakon premijera u Pekingu i Las Vegasu, Honor je i službeno održao svjetsku premijeru svog novog flagship pametnog telefona Honor View20.

Već na prvi pogled Honor View20 ostavlja dojam. Umjesto mnogima omraženog "zubića" na prednjoj se strani uređaja nalazi tek 4,5 milimetra široka rupica koja skriva 25-megapikselnu kameru. Upravo je to glavna prednost ovog 6,4-inčnog ekrana. Jer, kako su istaknuli na predstavljanju, može prikazati više od uređaja koji imaju "zubić".

Honor View20 (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Na stražnjoj se strani smjestio čitač otiska prsta i 48-megapikselna kamera koja u kombinaciji s umjetnom inteligencijom stvara fotografije visoke razlučivosti. Novi način rada '48MP AI Ultra Clarity' spaja nekoliko 48MP slika u jednu 48MP fotografiju, stvarajući tako 'Super 48MP fotografiju' izvrsne jasnoće. Osim nje, na stražnjoj se strani nalazi i 3D kamera koja može skenirati i prepoznati objekte u stvarnom svijetu. Algoritam za AI i 3D modeliranje omogućuje niz korisnih i zanimljivih aplikacija, od toga da svoje tijelo na fotografijama i videozapisima učinite tanjim, preko igranja igara s detekcijom pokreta, do računanja kalorija u hrani.

Honor View20 dolazi s naprednim 7nm Kirin 980 AI čipsetom s dvostrukim NPU-om te GPU Turbom 2.0 koji uvelike poboljšava grafičke performanse, pogotovo prilikom igranja mobilnih igara. Kako ističu iz Honora, Kirin 980 čipset predstavlja 75-postotno poboljšanje brzine u performansama jedne jezgre u odnosu na prethodnu generaciju.

George Zhao (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Kako bi izbjegli pregrijavanje uređaja i smanjenje performansi, u Honoru su razvili 'The NINE Liquid Cooling Technology', sustav hlađenja tekućinom koji hladi ne samo procesor, već i kameru.

Kućište je izrađeno koristeći tehnologiju nanolitografije i nevidljive aurora teksture čime se stvara dinamičan gradijent boje u obliku slova V.

Honor View20 u Hrvatskoj će biti dostupan od 1. veljače po cijeni od 4799 kuna za "slabiju" verziju (6GB RAM-a i 128GB pohrane) odnosno 5399 kuna za "jaču" verziju (8GB RAM-a i 256GB pohrane).

U Parizu je posebno predstavljena i suradnja s Fortniteom, zbog čega će igrači koji budu igrali Fortnite na Honor View20 imati pristup posebnom "odijelu" u igri.

Također, predstavljena je suradnja i s modnom markom Moschino, čime se Honor želi približiti mladoj i modno osviještenoj generaciji. Na tragu toga je i osvježavanje tvrtkinog loga i novi moto "Honor my world".

Honor Watch Magic (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Osim novog pametnog telefona, Honor je iskoristio priliku i predstavio novu verziju svog pametnog sata, Honor Watch koji dolazi u nekoliko inačica - Magic i Dream. S baterijom koja može izdržati 7 dana i debljinom od tek 11 milimetara. Još nije poznato hoće li sat biti dostupan u Hrvatskoj, no cijena na europskom tržištu će se kretati od 179 eura.

Predstavili su i Honor Band 4, pametnu sportsku narukvicu koja će se prodavati po cijeni od 69 eura.

No, pravo je iznenađenje bilo predstavljanje bežičnih slušalica Honor FlyPods Lite koje podržavaju upravljanje dodirom i do 12 sati slušanja glazbe, a prodavat će se po cijeni od 99 eura.

Honor FlyPods (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Na kraju je predsjednik Honora, George Zhao za Zimo otkrio i hoće li Honor ove godine predstaviti leksibilan pametni telefon, kao neki od njegovih konkurenata.

"Fleksibilni telefoni imaju nekoliko problema. Želite li napraviti telefon poput Honor View20 fleksibilnim, on će postati debeo, deblji no što bi to korisnici željeli. A i znate, pitanje je koliko je takva tehnologija isplativa i primjenjiva danas? Nova tehnologija treba vremena da se dokaže, da pokaže da je zaista dobra i korisna. Recimo AR i VR. Danas je u upotrebi, ali trebalo je vremena da se korisničko iskustvo poboljša i da postane primjenjiva. Tako je i s fleksibilnim telefonima. Trebat će vremena", rekao je Zhao.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti