HTC-ov novi smartphone dolazi s impresivnom kamerom za selfije

S prednje strane HTC-ova modela U11 EYEs nalaze se dvije kamere od 5 MP s kojima se mogu snimati fotografije i videozapisi sa zamućenom pozadinom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.01.2018. / 11:45

HTC U11 EYES (Foto: HTC) (Foto: HTC)

HTC je jučer predstavio još jednu verziju modela U11 koja će na početku biti dostupna samo na tržištima Kine i Tajvana, a naknadno možda i na globalnom tržištu. Ovaj uređaj dolazi s velikim ekranom dijagonale 6 inča, rezolucije 1080x2160 piksela i, kako napominju na stranici Android Authority, najsnažnijom baterijom (3930mAh) u HTC-ovim telefonima dosad. Hardverski, riječ je o uređaju srednje kategorije koji pokreće Qualcommov osmojezgreni procesor Snapdragon 652, ima 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka koji su dodatno proširivi memorijskim karticama, i to kapaciteta do čak 2 TB, tako da problema s prostorom na ovom telefonu ne bi trebalo biti.

Novi HTC-ov telefon posebno će biti zanimljiv ljubiteljima fotografije i selfija – sa stražnje strane nalazi se 12MP senzor s f/1.7 otvorom blende, optičkom stabilizacijom te se s ovom kamerom mogu snimati 4K videozapisi, dok se s prednje strane nalaze dvije kamere za snimanje selfija rezolucije 5 MP za koje na ovoj stranicu kažu da su "impresivne". Za atraktivnije selfije tu i je opcija zamućenja pozadine koja se može primijeniti za snimanje fotografija i videozapisa.

Od ostalih opcija ovog HTC-a treba izdvojiti i senzor za otiske prstiju koji je smješten sa stražnje strane telefona, priključak USB Type-C, otpornost na vodu i prašinu te posljednju verziju Androida 8.0 Oreo. Cijena ovog HTC-a U11 Eyes na kineskom tržištu iznosit će 500 dolara, što i nije najjeftinije s obzirom na stariji procesor, no može se pretpostaviti kako bi mogao biti tražena roba među ljubiteljima selfija.

Izvor: Android Authortiy
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti