HTC predstavio svoj novi, manji i jeftiniji adut - One mini smartphone

Tržišna utakmica jednostavno tjera proizvođače smartphonea da budu konkurentni cijenama. Tako je i HTC krenuo sa manjim dimenzijama i rođen je – HTC One mini.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.07.2013. / 11:54

HTC predstavio svoj novi, manji i jeftiniji adut - One mini smartphone

Tržišna utakmica jednostavno tjera proizvođače smartphonea da budu konkurentni cijenama. Tako je i HTC krenuo sa manjim dimenzijama i rođen je – HTC One mini.

Razlike u odnosu na dosadašnji HTC-ov „flagship“ model One su prije svega u dimenzijama, ali i cijeni. Fizički dizajn i Andorid OS, zajedno sa HTC-ovim softwareom, ostaju nepromijenjeni, ali One mini ima manje dimenzije i nešto izmijenjene karakteristike „ispod haube“. Osnovni cilj ovog modela je bolje pozicioniranje HTC-a u niši „manjih ili srednjih uređaja“, a ono što će sve ljubitelje ove proizvodne marke razveseliti je najava kako će „HTC One mini biti dva cjenovna razreda ispod HTC One modela.“

HTC One mini pogoni 1.4 GHz Snapdragon 400 procesor, tu je 1 GB RAM, 16 GB interne memorije, 4,3'' super LCD (720 p) naslon, optička stabilizacija slike za kameru... Karakteristike poput BoomSound sustava ostaju impelemnirane, tu je i UltraPixel senzor kamere, podrška za LTE mreže, ali je smanjen kapacitet baterije na 1800 mAh. Ergonomski, HTC najavljuje kako će One mini biti čak biti bolji nego One, ali cijena će, definitivno, biti njegov glavni adut.

Mobilni operateri će ga prvo početi distribuirati u kolovozu, a što se tiče europskih tržišta, najavljeno je da će se, logično, pojaviti na onim financijskim najzanimljivijim, poput Njemačke i Velike Britanije. Novi HTC One mini biti će dostupan u dvije boje, srebrnoj i crnoj. Cijene, iako je to u cijeloj priči najvažnije, u HTC-u nisu objavili. 

Fotografije: The Verge

[gallery id=39]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti