Izgledaju kao naušnice, ali to nisu: Huawei oduševio novim dizajnom dobro poznatog proizvoda

Huawei je predstavio novitete u svojoj ponudi, a posebno su oduševile nove bežične slušalice.

Martina Čizmić | 14.12.2023. / 13:11

Huawei FreeClip bežične slušalice (Foto: Huawei)

Huawei je u Dubaiju održao predstavljanje brojnih novih uređaja i koncepata koji tek trebaju doći na tržište. Tako su prvi put predstavljene inovativne slušalice Huawei FreeClip, ali i tablet Huawei MatePad Pro 13,2'' te laptop Huawei MateBook D 16.

Novi tehnološki komadi izloženi u Dubaiju nagovijestili su daljnje razvijanje proizvoda koji aktivno spajaju modu s tehnologijom i privlače širu bazu korisnika. Kako je istaknuto na predstavljanju, Huawei s najnovijim lansiranim uređajima korisnicima daje alate za oslobađanje kreativnosti s iznimnom lakoćom.

Najviše su pozornosti na predstavljanju privukle upravo nove bežične slušalice FreeClip. Jedinstvenog dizajna, donose bočnu insertaciju u uho i djeluju kao visokotehnološke naušnice. Imaju inovativni C-Bridge Design, koji pruža optimalnu udobnost slušanja zahvaljujući svom prozračnom obliku. Uređaj je dizajniran na temelju više od 10.000 globalnih podataka o ljudskom uhu upotrebom ergonomske izrade na mikronskoj razini te isprobane i testirane izdržljivosti, što je i potvrđeno u više od 25.000 testova pouzdanosti. C-Bridge Design služi i kao kopča i kao konektor za umetke za uši, kako bi se poboljšala udobnost nošenja u cijelosti.

Huawei FreeClip bežične slušalice (Foto: Huawei)

Kada se koriste s kućištem za punjenje, FreeClip podržavaju do 36 sati slušanja. Automatski identificiraju lijevo i desno uho korisnika i podržavaju AI Crystal-Clear pozive te povezanost s dva uređaja istodobno.

Novi tableti i laptop

Najnoviji  tablet, Huawei MatePad Pro 13,2'' dolazi u veličini koja je uobičajena za laptope, a ne tablete. No adut mu je savitljivi OLED zaslon, koji dolazi na tankom kućištu debljine 5,5 mm i težine 580 g,  okružen okvirima od 3,4 mm kako bi proizveo 94 % omjera između zaslona i tijela uređaja.

Iz Huaweija ističu kako se radi o jednom od najtanjih tableta ikada napravljenih, s najužim okvirima i najvećim omjerom zaslona i tijela te X-True Display i SOUNDTM sustavima.

Uz njega dolazi i Huawei M-Pencil, olovka treće generacije koju pokreće tehnologija NearLink, i Huawei Smart Magnetic Keyboard za lakši rad na samom tabletu. Huawei M-Pencil povezuje se s tabletom preko NearLinka i podržava više od 10.000 razina senzora pritiska i poteza s visokim odzivom na dodir zahvaljujući NearLinkovu minornom kašnjenju prilikom odaziva, snažnoj sposobnosti sprječavanja smetnji, preciznom pozicioniranju, visokoj propusnosti, konkurentnosti i pouzdanosti. MatePadova značajka Color Capture omogućuje korisnicima da odaberu boju koja žele iz drugih aplikacija ili programa te tako kreiraju kolorite koje žele. Nova odvojiva Huawei Smart Magnetic tipkovnica dolazi s touchpadom pune površine, tako da tablet može izgledati i doimati se poput prijenosnog računala. 

Huawei MateBook D 16 (Foto: Huawei)

Tablet Huawei MatePad Air PaperMatte Edition ima PaperMatte zaslon s fantastičnom rezolucijom od 2800 x 1840 i maksimalnom brzinom osvježavanja od 144 Hz, dok Huawei MateBook D 16 nudi ekspanzivan pogled sa svojim 16-inčnim zaslonom Eye Comfort Huawei FullView, a teži isto kao i mainstream prijenosno računalo od 15,6 inča.

Zasad nema informacija o tome kad bi mogli i hoće li biti predstavljeni svi uređaji. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti