Huawei na IFA 2022: Fokusirani smo na inovacije i pomicanje tehnoloških granica

Tian je rekao da Huawei istražuje mogućnost mjerenja razine šećera u krvi i praćenja zdravlja na velikoj nadmorskoj visini pomoću svojih nosivih uređaja.

Martina Čizmić | 05.09.2022. / 16:22

William Tian (Foto: Messe Berlin GmbH)

Na prošlog tjedna održanom sajmu IFA 2022 u Berlinu, Huawei je predstavio nekoliko novih uređaja, ali i predstavio svoju filozofiju koju će pokušati realizirati u Europi. 

Huaweijev predsjednik za zapadnu Europu, William Tian, održao je govor drugog dana sajma u kojem je ponovio predanost tog branda inovacijama i tehnološkom predvodništvu.

Fitnes i zdravlje trenutno su jedna od kategorija na koje se Huawei najviše fokusira, rekao je Tian te dodao: Uložili smo mnogo u ovo područje. To nas je dovelo do drugog mjesta po broju prodanih uređaja na svijetu, što znači više od 100 milijuna isporučenih jedinica prošle godine i više od 350 milijuna aktivnih korisnika Huawei Healtha.

Ukratko se osvrnuvši na trenutačne istraživačke projekte laboratorija, Tian je rekao da Huawei istražuje mogućnost mjerenja razine šećera u krvi i praćenja zdravlja na velikoj nadmorskoj visini pomoću svojih nosivih uređaja.

Huawei Watch D (Foto: Zimo)

U skladu s time, predstavljen je novi proizvod - Watch D. Radi se o pametnom sportskom satu, koji zahvaljujući mini pumpi i tehnologiji zračnog jastuka koji rade ruku pod ruku sa senzorom i umjetnom inteligencijom može prilično precizno izmjeriti krvni tlak osobe koja ga nosi. Watch D je, istaknuto je na predstavljanju, osmišljen kao sveobuhvatni zdravstveni asistent s funkcijama cjelodnevnog praćenja SpO2 i otkucaja srca, omogućavajući postavljanje automatskih podsjetnika kod niske razine kisika u krvi, lošeg ritma spavanja ili prevelike izloženosti stresu.

Huawei nova 10 i nova 10 pro (Foto: Zimo)

Osim pametnog sata, Huawei je na IFA 2022 pokazao i dva nova pametna telefona - nova 10 i nova 10 Pro. Kako je istaknuto, radi se o telefonima koji mijenjaju tradicionalni pristup mobilnom fotografiranju sukladno najnovijim fotografskim trendovima. Tako se oba modela mogu pohvaliti impresivnom ultraširokokutnom prednjom kamerom od 60MP koja može snimati 4K videozapise, a nova 10 Pro donosi i dodatnu portretnu kameru od 8MP za kristalno jasne krupne planove.

Oba uređaja dolaze s mnoštvom impresivnih specifikacija poput stražnje kamere od 50 MP i naprednom obradom slike, mogućnošću super - brzog punjenja te modernim, elegantnim dizajnom. Sve je to upakirano u lagano i tanko kućište, tako da Huawei nova 10 Pro dolazi u dimenzijama od samo 7,88 mm debljine, a nova 10 u još tanjim od 6,88 mm.

Huawei MateBook X Pro (Foto: Zimo)

Premijeru je imalo i prijenosno računalo MateBook X Pro koje ima 14,2-inčni  3,1K FullView zaslon i naprednim touch pad sustavom te Free Touch značajkom koja podržava osam inovativnih kontrola gestama uključujući snimke zaslona, ​​svjetlinu, podešavanje glasnoće i mnoge druge. Opremljen Intel Core procesorom 12. generacije, njegov čipset ima potpuno novu hibridnu arhitekturu koja je 60% učinkovitija od prethodnih modela. Novi rashladni sustav, Huawei Shark Fin Fan, dodatno omogućuje učinkovit rad MateBook X Pro kroz dulje vrijeme.

Huawei MatePad Pro (Foto: Zimo)

MatePad Pro tablet je koji dolazi na tržišta unaprijeđenog dizajna, zaslona i ​​audio-vizualnog iskustva te sa poboljšanim specifikacijama. Ima 12,6-inčni Huawei OLED Real Color FullView zaslon sa stopom osvježavanja od 120 Hz, omjerom zaslona i tijela od 90% te tehnologijom univerzalne dosljednosti boja. MatePad Pro također donosi korisnicima pametnije korisničko iskustvo, dodatno poboljšavajući kreativnost i produktivnost proizvoda do razine slične osobnim računalima. Značajke kao što su App Multiplier i Multi-Window podrška omogućuju istovremenu obradu više zadataka, a druga generacija Huawei M – Pencil pametne olovke i pametna magnetska tipkovnica korisnicima pružaju glatko iskustvo pri prebacivanju između uredskih, kreativnih i studijskih radnih scenarija.

Oduševljeni smo što smo se vratili na IFA-u nakon nekoliko izazovnih godina. IFA je oduvijek bila izvrsna platforma za prezentaciju nevjerojatnih inovacija u tehnološkoj industriji, a Huawei ponovno ima neke zaista uzbudljive proizvode. Usredotočili smo se na lijepo dizajniran hardver, pametan softver koji pruža besprijekorno iskustvo na više uređaja i performanse fotografije prilagođene potrebama današnjih korisnika. Od zdravlja i fitnessa do zabave i pametnih uredskih rješenja, Huawei nastavlja pomicati granice i nastavit ćemo donositi nevjerojatne tehnološke inovacije našim brojnim milijunima vjernih obožavatelja diljem Europe, istaknuo je Tian na kraju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti