Huawei predstavio 5G mrežu podržanu umjetnom inteligencijom za obrazovne institucije i velike kompanije

HiCampus rješenje koristi eSight, integriranu AI platformu koja automatski optimizira bežične radijske frekvencije na temelju analize ponašanja mreže.

Martina Čizmić | 25.02.2020. / 13:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je najavio punu komercijalizaciju svog tehnološkog rješenja specijaliziranog za obrazovne institucije i velike poslovne subjekte, pod nazivom HiCampus, koje će omogućiti potpuno bežićnu naprednu podršku dislociranom poslovanju, videokonferencijama i edukacijama temeljenima na AR i VR tehnlogijama.

Istovremeno je predstavio i deset novih podržavajućih AirEngine pristupnih točaka koje omogućavaju brzi optički prijenos podataka putem 5G mreže i Wi-Fi 6 standarda, a imaju implementiranu platformu s rješenjima temeljenima na tehnologiji umjetne inteligencije.

Huawei s HiCampus rješenjem želi poboljšati korisničko iskustvo u obrazovnim institucijama i edukacijskim kampusima velikih poslovnih sustava. To smo uspjeli ostvariti putem novih AirEngine pristupnih točaka s podrškom za Wi-Fi 6 i 5G mrežu koji podržavaju brzinu od 10 Gbit/s, imaju odaziv od 10 milisekundi te 20% veći radijus pokrivanja u odnosu na današnji standard, izjavio je Qiu Heng, Huaweijev predsjednik globalnog marketinga.

HiCampus rješenje koristi eSight, integriranu AI platformu koja automatski optimizira bežične radijske frekvencije na temelju analize ponašanja mreže.

Huawei je predstavio i dodatno mrežno rješenje pod nazivom Campus OptiX koje u potpunosti integrira optičku arhitekturu za AirEngine pristupne točke s ugrađenim optičkim priključcima. Cilj je pružiti sve mogućnosti ultra-širokopojasne veze i dugoročno udovoljiti svim potrebama velikih poduzeća i obrazovnih institucija.

Huawei je kvalitetu svoje žične i bežične LAN pristupne infrastrukture potvrdio sredinom veljače dobivši visoko priznanje Gartner Peer Insights Customers' Choice for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Gartner proizvođače opreme rangira pa ocjenama korisnika i tehnoloških stručnjaka, a Huawei je jedina neamerička tvrtka na popisu s visokom ocjenom od 4,7 (od 5) temeljenom na 196 recenzije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti