Huawei u Londonu otvorio novi istraživačko-razvojni 5G centar

U Huaweiju su najavili kako će sljedeće godine uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj novih 5G tehnologija.

Martina Čizmić | 23.12.2019. / 15:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Huawei, predvodnik u razvoju 5G tehnologije, otvorio je u Londonu svoj novi istraživačko-razvojni centar za 5G tehnologije. To je prvi takav centar za razvoj inovacijskih 5G tehnologija Huaweija u Velikoj Britaniji i 16. po redu globalno.

Istraživačko-razvojni centar u Londonu bit će otvoren za dijeljenje najnovijih znanja i tehnologija između same kompanije, akademskog i poslovnog sektora ili zainteresiranih individualnih inovatora. Svi zainteresirani moći će u centru testirati aplikacije razvijene za korištenje na 5G tehnologiji, rješenja temeljena na virtualnoj i proširenoj stvarnosti (VR i AR) kao i brojne druge zanimljivosti..

Otvorenjem 5G centra u Londonu još smo jednom potvrdili lidersku ulogu u industriji. Centar će omogućiti i poticati jačanje suradnje kompanija i institucija, kao i njihovo brže usvajanje novih tehnologija, izjavio je Victor Zhang, globalni direktor odnosa s institucijama u Huaweiju.

U Huaweiju su najavili kako će sljedeće godine uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj novih 5G tehnologija, od čega će između 20 i 30 posto ukupnog iznosa posvetiti isključivo znanstvenim istraživanjima te dodatnoj edukaciji 80.000 zaposlenika u istraživačkom sektoru.

Na globalnoj razini kompanija je do sada potpisala 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima će Huaweijevu 5G tehnologiju koristiti 21 europska država.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti