Huaweijev Mate Xs 2 ima impresivne karakteristike, ali i impresivnu cijenu

Najnoviji Huaweijev sklopivi telefon razlikuje se od ostalih na tržištu po svom sklapanju prema unutra.

Martina Čizmić | 15.08.2022. / 14:28

Huawei Mate Xs 2 (Foto: Huawei)

Nakon što je krajem lipnja Huawei u Istanbulu predstavio novu inačicu svog preklopnog telefona, prošlog je tjedna ona i lokalno predstavljena.

U odnosu na prethodne inačice, Mate Xs 2 je lakši i tanji, ali je zadržao prepoznatljivo sklapanjem prema unutra. Opremljen je novom generacijom dvostruko rotirajućeg dizajna šarki nazvanom Falcon Wing, inovativanim True-Chroma sklopivim zaslonom od 7,8 inča i 50MP True-Chroma sustavom kamera koji podržava Huawei XD Optics tehnologiju. 

Mate Xs 2 je najtanji sklopivi telefon u svijetu koji nam pomaže da u polju sklopivih telefona budemo broj 1 u svijetu. Mate Xs 2 je savršen izbor za korisnike koji često rade s nogu ili u pokretu i treba im brz pristup mailu i dokumentima. Telefon sadrži veliki zaslon pa je stoga praktičan, a između ostalog još ga krase i dugotrajna baterija, velika memorija te neprekidno glatko korištenje te tako svim korisnicima olakšava život, istaknuo je Xu Dong, direktor Huawei Consumer Business Group za Hrvatsku.

Kako bi težio samo 255 g u Huaweiu su se pohvalili korištenjem inovativnih laganih materijala, kao što su ultra-lagana staklena vlakna na stražnjoj strani telefona te legure titana, koja se inače upotrebljava u zrakoplovstvu i ultra-lakog čelika visoke čvrstoće za njegovu osnovnu strukturu. Ovi materijali smanjuju njegovu težinu, ali mu istovremeno daju čvrstoću i čine ga otpornim na lomove. 

Huawei Mate Xs 2 (Foto: Huawei)

Otklopljen, Huawei Mate Xs 2 ima 7,8-inčni True-Chroma sklopivi zaslon uz 424 ppi te visoku razlučivost od 2480 x 2200 s anti-refleksnim nano optičkim slojem i podržava stopu osvježavanja od 120Hz, visokofrekventno PWM zatamnjivanje od 1440 Hz te brzinu uzorkovanja dodira do 240Hz, dok sklopljeni čini ekran dijagonale 6,5 inča.

Opremljen je baterijom od 4600 mAh koja podržava 66 W HUAWEI SuperCharge tehnologiju punjenja, dok se grafenski tekući sustav hlađenja brine za poboljšano odvođenje topline. Mate Xs 2 dolazi s ugrađenim ultra-tankim dvostrukim stereo zvučnicima visoke amplitude koji rade u tandemu s AI zvučnim motorom.

Sustav kamera True-Chroma uključuje 50MP True-Chroma kameru za vjerno snimanje boja, 13 MP ultra širokokutnu kameru koja proširuje kadar, 8 MP telefoto kameru za detalje snimane iz daljine te ultraširoku selfie kameru. Huawei XD Optics tehnologija donosi potpuno novu tehnologiju za podizanje kvalitete fotografije. Iskorištavajući pune potencijale XD Fusion Pro True-Chroma Image Enginea, 10-kanalnog spektralnog senzora i kalibracije više od 2000 boja u P3 punom rasponu boja. Treba istaknuti i 10,7 MP selfie kameru koja se nalazi na prednjoj strani uređaja.

Uz osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 888 čipset te 8 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu, nadograđene funkcije Smart Multi-Window i Split-screen omogućavaju lakše korištenje više aplikacija istovremeno.

Huawei Mate Xs 2 u Hrvatskoj je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 15.999 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti