I ByteDance konja za AI utrku ima: Predstavili svoju aplikaciju za stvaranje AI videa

Za razliku od OpenAI-jeve Sore, koja još uvijek nije dostupna širokoj javnosti, kineske verzije već se naveliko koriste. I ne samo u Kini.

Martina Čizmić | 07.08.2024. / 10:10

Dječak se igra na mobilnom telefonu, ilustracija (Foto: Vanda Kljajo/UNICEF)

U moru različitih alata pogonjenih umjetnom inteligencijom, ByteDance je odlučio dati svoj obol i ponuditi svoj softver koji može generirati video na temelju tekstualnih uputa.

Podsjetimo, alati koji iz tekstualnih uputa stvaraju fotografije, video ili pak glazbu, već su dobro poznati. OpenAI je svoj model Sora predstavio u veljači, a kineske IT tvrtke ubrzo su počele predstavljati svoje verzije takvog modela.

Brodovi u šalici kave, video generiraan AI alatom Sora OpenAI predstavio Soru, svoj najnoviji AI alat koji pretvara tekst u video zapise

No za razliku od Sore, koja još uvijek nije dostupna širokoj javnosti, kineske verzije već se naveliko koriste. I ne samo u Kini.

Tako je jedna od najvećih kineskih video aplikacija, Kuaishou, prošlog mjeseca predstavila svoj Kling AI i učinila ga dostupnim za korisnike u cijelom svijetu. Jedino što je potrebno, uz preuzimanje aplikacije je registracija e-mail adresom.

Startup Zhipu AI također je prošlog mjeseca lansirao svoj model za generiranje videa, Ying, a isto je napravio i startup Shengshu u obliku aplikacije Vidu.

Brodovi u šalici kave, video generiraan AI alatom Sora OpenAI je kreativcima omogućio testiranje novog AI alata. Rezultati su impresivni

ByteDanceov Jimeng AI, koji je nastao u sklopu ByteDanceove tvrtke Jianying (poznate po aplikaciji CapCut) odnosno njihovog odjela Faceu Technology, već se može preuzeti u Apple App Storeu u Kini te u verziji za Android.

Jimeng AI nudi pretplatu koja korisnicima omogućuje stvaranje više od 2000 AI slika odnosno 168 AI videa mjesečno.

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti