Infinum i Porsche udružili snage: U tri godine planiraju zaposliti 100 ljudi i uložiti 10 milijuna eura

15 stručnjaka već je zaposleno, a cilj je u sljedeće tri godine zaposliti ukupno 100 ljudi.

Martina Čizmić | 08.09.2020. / 11:58

Hrvatska IT tvrtka Infinum i podružnica njemačkog automobilskog diva Porschea - Porsche Digital, u Hrvatskoj pokreću novu kompaniju - Porsche Digital Croatia.

Kako je rečeno prilikom predstavljanja projekta, Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav.

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura.

Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište, izjavio je Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche, i šire.

Stručnjaci zaposleni u Porsche Digital Croatia u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.

Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera, izjavio je Stefan Zerweck, Chief Operating Officer u Porsche Digitalu.

Dodao je kako je Infinum točno ono što su u Porsche Digitalu tražili; lokalno su prepoznati kao nagrađivan poslodavac, rade na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente i ulažu u edukaciju i zadovoljstvo zaposlenika. Iz obje su tvrtke priznali kako je pandemija koronavirusa malo usporila realizaciju projekta, no zadovoljni su što su ga uspjeli realizirati. 

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji. 

Kako su priznali iz Porschea, inicijator povezivanja ove dvije tvrtke bio je još jedan poznati Hrvat s kojim uspješno surađuju, Mate Rimac, koji se osobno angažirao na povezivanju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti