Instagram lansirao novu aplikaciju Bolt

Kao što se moglo pročitati zadnjih nekoliko dana, Instagram je krenuo s novom aplikacijom koja nosi naziv Bolt i namijenjena je za brzu razmjenu fotografije koje nestaju.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.07.2014. / 07:54

Instagram lansirao novu aplikaciju Bolt

Kao što se moglo pročitati zadnjih nekoliko dana, Instagram je krenuo s novom aplikacijom koja nosi naziv Bolt i namijenjena je za brzu razmjenu fotografije koje nestaju. 

Mediji su dvojili hoće li Instagram lansirati novu aplikaciju ili će Facebook krenuti s oglašavanjem i putem Instagrama, no čini se kako je prevagnula prva opcija. Bolt je objavio novu “one-tap” aplikaciju za komunikaciju za iOS i Android, a koja omogućuje brzo slanje fotografija ili videa svojim prijateljima koji nestaje nakon što primatelj pročita poruku. 

Ovaj model nije novost, te isti koristiti Snapchat, te Taptalk, no aplikacija je očito bila inspiracija za novi Bolt. Dakle, sliku možete poslati tako da jednom tapnete na lice prijatelja, dok držanje na njegovo lice omogućuje slanje video poruka. Ako ste slučajno krivo poslali, sve što trebate jest protresti vaš uređaj i poruka neće biti poslana. 

Bolt omogućuje slanje poruka samo jednom korisniku u određenom vremenu, što razlikuje ovu aplikaciju od recimo nedavno lansiranog Slingshota iz Facebooka, koji omogućuje slanje svim svojim prijateljima poruku, a koju mogu pročitati tek kad oni vrate vama nešto. 

Bolt nije revolucionarna aplikacija, niti je bio Instagram prije četiri godine kad je lansiran. “Kada smo lansirali Instagram prije četiri godine, nismo bili prva aplikacija s filterima za fotografije. Naša tradicija jest da kreiramo super jednostavno i lijepo korisničko iskustvo.” — navode iz Instagrama. 

Ista stvar vrijedi i za Bolt koji je najsličniji Taptalk aplikaciji, no nešto je ljepšeg dizajna, i s obzirom na iskustvo Instagrama u kreiranju jednostavnih i lijepih aplikacija, postoji vjerojatnost da se Bolt integrira u tržište. 

Vjerujem da biste sad željeli isprobati Bolt, no izgleda kako ćete morati pričekati još malo jer je aplikacija trenutno dostupna samo u Novom Zelandu, Singapuru i Južnoj Africi, a razlog tome je što Instagram ima 65 posto korisnika van granica SAD-a. 

“Idemo i na druge regije vrlo skoro, no počinjenom s nekoliko zemalja kako bi bili sigurni da možemo poboljšavati korisničko iskustvo.”

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti