iPhone aplikacija Okite šalje neugodne tweetove svaki put kad na alarmu stisnete “Snooze”

Ako ste jedna od onih osoba kojima je gumb “snooze” na vašem alarmu jedna od najdražih tipki, a istodobno ju toliko mrzite

Zimo Zimo Barbara Slade | 07.10.2011. / 08:06

iPhone aplikacija Okite šalje neugodne tweetove svaki put kad na alarmu stisnete “Snooze”

Ako ste jedna od onih osoba kojima je gumb “snooze” na vašem alarmu jedna od najdražih tipki, a istodobno ju toliko mrzite jer vam svaki put dozvoljava da spavate onih dodatnih 10 minuta koje nemate pa na kraju trčite iz kuće i redovno kasnite na posao, možda je rješenje da instalirate besplatnu iPhone aplikaciju Okite, proizvod japanske tvrtke Eureka ( Ok, kad aplikaciju prevedu barem na engleski jezik jer je trenutna neupotrebljiva za sve koji ne govore/pišu japanski.).

Okite (što na japanskom znači “Probudi se”) je  aplikacija-budilica, sinkronizirana s vašim Twitter računom. Kad vam ujutro zazvoni alarm, dobijete izbor pritisnuti gumb kojim će početi vaše buđenje ili pritiznuti “snooze” i trpjeti ono što se događa nakon toga.

Aplikacija, naime, pušta na vaš Twitter profil nasumične tweetove, koji znaju biti neugodni.  Tweetovi poput “ne znam voziti bicikl” ili “na svijetu ne postoji toliko talentiranih ljudi poput mene”, zvuče dovoljno realno (barem za Japance, kojima je neznanje ili hvalisanje kategorija “ne daj bože”) da vam bude blago neugodno.

Dobra stvar za točne Japance je ta da u tweetu ipak stoji hashtag #okite i link na okite.me, kako ne bi bilo ipak previše drame. Ne znam kako bi ovo zaživjelo u Hrvatskoj, jer je kod  nas kašnjenje gotovo općeprihvaćena stvar pod 'normalno', a i tweetovi bi trebali biti puno gori kako bi itko u njih povjerovao. Samo bi se vjerojatno slatko nasmijali i rekli kako je aplikacija -  glupa.

Aplikacija je u AppStoreu dostupna od 24. kolovoza ove godine, a ima rating 12+ zbog uporabe termina o alkoholu, cigaretama, drogama, blagim vulgarnostima i zlobnom humoru.

Autorica ovog teksta isprobala je aplikaciju, koja je nažalost dostupna samo u japanskoj verziji, pa je osnovne informacije o njoj dobila  putem web stranice Designtaxi.com.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti