Iskon pomoću algoritma prati navike korisnika i sugerira im što gledati na TV-u

Osim osobnih preporuka, na početnom se zaslonu TV sadržaji mogu pregledati i prema kategorijama.

Martina Čizmić | 10.03.2020. / 14:31

Televizija na zahtjev (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Koliko vam se puta dogodilo da ste uključili televizor i besciljno prebacivali po programima u potrazi za nečim zanimljivim i novim? Iskon je odlučio tome stati na kraj pomoću svog naprednog digitalnog streaming servisa. 

Konkretno to znači da svaki put nakon pritiska tipke 0 na daljinskom upravljaču gledatelj dolazi na početni zaslon s personaliziranim preporukama sadržaja koji ga zanimaju ili bi mu se tek mogli svidjeti. Algoritam, na kojem se u Iskonu kontinuirano radi u suradnji s Google partnerima, raspoznaje i doba dana u koje se u kućanstvu prate pojedine vrste sadržaja. Primjerice, mladoj će obitelji (nakon što u kratkom roku nauči obrasce biranja) prijepodne sugerirati nove epizode Peppe Pig, a navečer novi dobar triler ili akcijski film za roditelje.

Osim osobnih preporuka, na početnom se zaslonu TV sadržaji mogu pregledati i prema kategorijama, pa se vrlo lako dolazi do popisa trenutačno dostupnih komedija, dokumentaraca ili kulinarskih emisija, bez obzira na kanal na kojem se prikazuju.

Novi Iskon.TV ima i tražilicu apsolutno svih sadržaja koji su emitirani u proteklih tjedan dana. Zahvaljujući kontinuiranoj Snimalici oni se mogu naknadno pokrenuti i gledati kada korisniku to odgovara. U tražilicu je moguće upisati naziv filma, glumca ili redatelja, što dodatno olakšava pretragu već spomenutih 1200 filmova, 3000 serija i 1000 dokumentaraca tjedno.

Uz to, do 31. ožujka u Iskonu traje akcija na pakete interneta i televizije. Njihova je trenutna cijena 229,90 kuna (umjesto dosadašnjih 279,90 kuna), uz što korisnici za dodatnih 19 kuna mjesečno mogu odabrati i veliki Filmski paket kanala sa Snimalicom.

Ako odaberu Filmski paket, iskonovci dobivaju 100 kanala, od čega je čak 30 tematskih filmsko-dokumentarnih. 

Uz internet brzine do 100 Mbps i mnoštvo sadržaja za filmofile, iskonovci će moći besplatno koristiti pun potencijal naprednog i inteligentnog Iskon.TV-a, koji na zaslon televizora (zasad jedini u Hrvatskoj) donosi iskustvo naprednog digitalnog streaming servisa.

Iskonovci su došli i do zanimljive statistike da bi filmofil koji odabire jedan naslov dnevno, u svojem životu mogao pogledati više od 20.000 filmova. A koliko ste ih vi pogledali?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti