Iz Telemacha se pohvalili: Ookla kaže da imamo najbržu 5G mrežu u Hrvatskoj

Zadovoljstvo nam je što smo prepoznali da Telemach ima najveće 5G brzine downloada u Hrvatskoj, izjavio je Doug Suttles, izvršni direktor Ookle.

Martina Čizmić | 12.04.2022. / 15:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Telemach ima najbržu 5G mrežu u Hrvatskoj. Tako tvrdi svjetski poznata tvrtka za testiranje i analizu interneta Ookla, pohvalili su se iz Telemacha. 

Kako dodaju, njihova 5G mreža dostupna je u svim ključnim gradskim središtima u Hrvatskoj - u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru kao i u brojnim manjim gradovima. 5G signalom pokriveni su Istra i velik dio Primorja, intenzivno se uvodi i na otoke pa će do početka turističke sezone pokriti cijelu Hrvatsku.

Ponosni smo što uz najbržu 10 Giga optičku mrežu, koju smo lansirali prije više od šest mjeseci, imamo sada i najbržu 5G mrežu. To je rezultat naših ulaganja u izgradnju i modernizaciju mobilne mreže što je prepoznala Ookla na temelju tisuća testiranja koje su pokrenuli korisnici putem Speedtesta. Danas Telemach ima najveći footprint brze 5G mreže te je naša najbrža 5G mreža dostupna za oko milijun hrvatskih građana, a ovaj broj svakim danom raste. Ovo pokazuje koliko smo ozbiljni u namjeri da u Hrvatsku dovedemo state of the art tehnologiju i ubrzamo pozicioniranje Hrvatske visoko na digitalnoj karti Europe, izjavio je predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina te dodao kako istodobno s izgradnjom 5G mreže, Telemach intenzivno radi na nadogradnji postojeće 4G mobilne mreže.

PR U Hrvatskoj se gradi najbrža 10 Giga optička mreža u Europi

Na ispravno mjerenje performansi 5G mreže utječe više komponenti. S preciznim testiranjem u aplikaciji i našom globalnom mrežom poslužitelja visokih performansi, Speedtest je na jedinstvenoj poziciji da mjeri punu propusnost 5G mreža. Potrošači mogu pouzdano vidjeti kad testiraju 5G vezu u aplikaciji Speedtest, a davatelji usluga mogu točno izmjeriti performanse i kvalitetu 5G mreže svojih korisnika. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznali da Telemach ima najveće 5G brzine downloada u Hrvatskoj. To je dokaz njihove izuzetne izvedbe u prvom tromjesečju 2022. na temelju Ookline rigorozne analize testiranja koju su pokrenuli potrošači u suradnji sa Speedtestom, izjavio je Doug Suttles, izvršni direktor Ookle.

Iz Telemacha ističu kako 5G mreža donosi brojne pozitivne učinke, između ostalog i kroz ubrzavanje gospodarskog i društvenog razvoja. Implementacija mreže pete generacije donijet će kvalitetan i brzi internet u sve krajeve Hrvatske, što je neophodni korak za digitalizaciju i razvoj cjelokupne ekonomije te podrazumijeva nova zapošljavanja, rast produktivnosti i BDP-a.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti