Stručnjak upozorava: Izbrišite Internet Explorer i zaboravite ga, odmah!

Page je o otkrivenom sigurnosnom propustu obavijestio i Microsoft, koji je imao "zanimljiv" odgovor.

Martina Čizmić | 16.04.2019. / 10:30

Internet Explorer

Koristite li Internet Explorer, sad je najbolje vrijeme da prestanete i u potpunosti ga uklonite sa svog računala. Pogotovo jer je i Microsoft odavno dignuo ruke od njega.

No razloga za prestanak korištenja i brisanje Internet Explorera ima još i nisu nimalo bezazleni.

Stručnjak za računalnu sigurnost John Page otkrio je sigurnosni propust u Internet Exploreru koji hakerima omogućava krađu korisničkih podataka iz Windowsa - čak i ako korisnici nikad ne koriste Internet Explorer. Dovoljno je da postoji na računalu.

Hakeri mogu iskoristiti ranjivost u datotekama koje Internet Explorer koristi za svoju internetsku arhivu. Radi se o datotekama koje imaju ekstenziju ".mht", a koje su specifične upravo za Internet Explorer.

Dovoljno je da haker pošalje korisniku e-mail s datotekom koja ima tu ekstenziju. Nakon što korisnik klikne na tu datoteku, hakeru su vrata širom otvorena.

Page je o otkrivenom sigurnosnom propustu obavijestio i Microsoft, koji je imao "zanimljiv" odgovor.

Utvrdili smo da će popravak za ovaj problem biti uzet u obzir u budućim verzijama ovog proizvoda ili usluge, odgovorili su Pageu iz Microsofta. 

S obzirom na to da je Microsoft prestao s podrškom Internet Explorera, vjeruje se da od popravka neće biti ništa.

Zato, ako već niste, obrišite Internet Explorer sa svog računala i za surfanje internetom odaberite neku sigurniju i pouzdaniju verziju internetskog preglednika poput Edgea, Chromea ili Firefoxa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti