Je li ovo najluđi izum ikad? Japanci planiraju napraviti stroj za pranje ljudi

Prvotna verzija predstavljena je još 1970. godine, a moderna verzija će biti predstavljena 2025. godine.

Martina Čizmić | 30.10.2022. / 07:58

Projekt Usoyaro (Foto: Science Co. Ltd.)

 Japan je poznat kao zemlja koja ima genijalne izume, ali i one koji ostatku svijeta baš i nisu previše jasni. Jedan takav, nazvan Projekt Usoyaro, vjerojatno bi se mogao staviti u kategoriju najneobičnijih koje smo vidjeli do sad.

Naime, još 1970. godine Sanyo Electronics predstavio je na Osaka Expo, ulstrasoničnu kadu za kupanje koja je čistila i masirala korisnika tijekom 15-minutnog ciklusa. Radilo se o svojevrsnoj automatskoj kadi za kupanje.

 

 

Druga japanska tvrtka, Science Co. sad je napravila "modernu verziju" tog projekta i nada se da će ju moći predstaviti na Osaka Expo 2025. godine. Za razliku od prethodnika, ova kada, ako ju tako možemo nazvati, a stroj za pranje ljudi pogonjen umjetnom inteligencijom (ako je vjerovati promo materijalima), obećaje nježno čišćenje pomoću tehnologije mjehurića i brojnih senzora.

Kako su naveli iz Science Co.-a Projekt Usoyaro trebao bi biti mjesto za odmor nakon dugog radnog dana, gdje će se korisnik opustiti, očistiti i uživati u pogledu na omiljene serije.

Pojašnjavaju kako senzori mjere reakciju tijela kako bi odabrao optimalni program pranja za svakog korisnika.

Kako bi to točno trebalo izgledati, prikazali su kao koncept u videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti