Jedinstvena prilika za djevojke zainteresirane za STEM - prijavite se na Girls own STEM

U planu je uključiti 50 djevojaka u rad Girls own STEM zimski kamp u Zagreb gdje će steći nova znanja i vještine, upoznati mentore koji će im pomagati u razvoju vlastitih projekata te steći nova poznanstva s osobama sličnih interesa.

Martina Čizmić | 13.01.2023. / 08:19

Djevojke u STEM-u (Foto: Udruga Bioteka/Manuel Paljuh)

Udruga Bioteka objavila je poziv djevojkama s područja Hrvatske, a posebice onima koje dolaze iz socio-ekonomski slabije razvijenih sredina i okolnosti, da se prijave na besplatno sujdjelovanje u edukaciji iz STEM područja. 

Kako ističu, budući da u Hrvatskoj kvalitetna STEM edukacija nije dovoljno razvijena, a ni svima jednako dostupna, udruga Bioteka iz Zagreba razvila je projekt Girls own STEM. Kroz taj projekt žele pružiti priliku djevojkama i mladim ženama u dobi od 14 do 18 godina iz cijele Hrvatske za sudjelovanje i rad u praktičnim STEM aktivnostima. 

Sudjelovanje u ovom projektu jedinstvena je prilika za djevojke iz cijele Hrvatske koje žele napredovati, znati više i iskoristiti svoje potencijale, a nemaju mogućnosti ili prilika. Projekt će djevojkama biti odličan korak naprijed prema razvoju budućih karijera.

U planu je uključiti 50 djevojaka u rad Girls own STEM zimski kamp u Zagreb gdje će steći nova znanja i vještine, upoznati mentore koji će im pomagati u razvoju vlastitih projekata te steći nova poznanstva s osobama sličnih interesa. Nakon toga, ove će mlade žene započeti rad na vlastitim STEM projektima, što će im pomoći u razvoju socijalnih vještina, a doprinijet će i povećanju njihova kritičkog mišljenja i samopouzdanja da učine promjenu u mjestima iz kojih dolaze.

Pozivamo stoga mlade djevojke od 14 do 18 godina iz cijele Hrvatske (posebice s područja posebne državne skrbi) koje su visoko motivirane za STEM područje, imaju želju za učenjem i suradnjom i spremne su na ozbiljan višemjesečni rad da se prijave za sudjelovanje na projektu. Također pozivamo sve djevojke koje ne ispunjavaju neki od obaveznih kriterija prijave, a voljele bi se prijaviti na projekt da nam se obrate, ističu iz udruge Bioteka.

Prijave su otvorene do 15. siječnja 2023. godine, a više informacija o kriterijima, trajanju samog projekta kao i ostale bitne informacije možete pronaći ovdje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti