Još jedan uspjeh mladih informatičara: Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojili zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju

osvojili zlatnu, dvije srebrne i brončanu medalju

Hina | 24.09.2020. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru, izvijestio je u srijedu Hrvatski savez informatičara (HSI).

Zlatnu medalju osvojio je Patrick Pavić, srebrne medalje Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah, a bronca je pripala Martinu Josipu Kocijanu. Stručni voditelji hrvatske reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, dok je organizator bio Krešimir Malnar.

Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da su sva četiri učenika od samih početaka bavljenja programiranjem bili redoviti polaznici svojih informatičkih udruga/klubova gdje su stekli mnoga znanja i iskustva, poručili su iz Hrvatskog saveza informatičara.

Olimpijada učenika srednjih škola u programiranju održala se u Singapuru od 13. do 19. rujna, a natjecatelji su sudjelovali preko interneta.

Nastupilo je ukupno 347 natjecatelja iz 87 zemalja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti