Kad već ne mogu prodavati pametne telefone, u Huaweiju su se okrenuli potpuno novoj industriji

Kako se situacija, prema svemu sudeći, neće uskoro promijeniti, u Huaweiju su se okrenuli nekim zanimljivim rješenjima.

Martina Čizmić | 22.02.2021. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad veliki proizvođači elektronike žele izbjeći pad prihoda, obično šire svoju proizvodnju i predstavljaju nove proizvode. No, u Huaweiju su se odlučili na pomalo neobičan potez.

Naime, ovaj kineski proizvođač pametnih telefona i potrošačke elektronike zbog američkih je sankcija izgubio vodeće mjesto među proizvođačima pametnih telefona na svijetu. Prvo su prodali svoj brand Honor i to za, procjenjuje se, 15 milijardi dolara, što će sigurno popraviti situaciju u tvrtki, iako analitičari procjenjuju da bi pad u ovoj godini mogao dosegnuti 60 posto.

Kako se situacija, prema svemu sudeći, neće uskoro promijeniti, u Huaweiju su se okrenuli nekim zanimljivim rješenjima.

Tako su odlučili ući u industrijski uzgoj svinja. Naime, u Kini se nalazi 50 posto svjetskih svinja, a u Huaweiju su odlučni u svinjac dovesti napredna tehnološka rješenja. Velike farme već koriste tehnologiju kako bi nadzirali koliko hrane svinje jedu, kakvo je njihovo zdravstveno stanje i težina. U Huaweiju ističu kako je uzgoj svinja izvrsno područje u kojem mogu pokazati kako tehnologija prepoznavanja lica i 5G mreža mogu unaprijediti tradicionalne industrije.

No, uzgoj svinja nije jedina industrija u koju Huawei želi uvesti promjene. Oko su bacili i na rudarenje. Uvjereni su da mogu tu, inače prljavu industriju, pretvoriti u industriju u kojoj su manje radnika može raditi sigurnije, učinkovitije i čišće.

Međutim, to ne znači da je Huawei odustao od potrošačke elektronike. Kako je otkrio osnivač i šef tvrtka, Ren Zhengfei, i dalje će širiti svoje linije potrošačke elektronike poput televizora ili računala.

Možemo preživjeti i bez oslanjanja na prodaju telefona, uvjeren je Ren. No, unatoč tome iz Huaweija i dalje planiraju predstaviti nove flagship uređaje - P50 i Mate 50.

Izvor: PhoneArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti