Kako produžiti život pametnom telefonu?

Suvremeni pametni telefoni vrše mnogobrojne praktične funkcije i zamjenjuju mnoge uređaje. Nažalost unatoč njihovim brojnim zaslugama, lako na njima nastaju kvarovi.

Sponzorirani članak | 19.07.2022. / 15:04

pr (Foto: PR)

Tokom svakodnevnog korištenja mobitela rizik od njegovog pada je ogroman. Ovo rezultira nepopravljivim i trajnim oštećenjima ili velikim troškovima popravka. Vrlo često se pokazuje da je popravak uređaja neisplativ jer košta više nego kupnja novog mobitela.

Nasreću većina šteta se može na vrijeme spriječiti tako što ćete koristiti odgovarajuću dodatnu opremu za zaštitu.

Najvažniji dodatak za zaštitu - maskica za mobitel

Maskica za mobitel je osnovna stvar ako Vam je stalo do dužeg vijeka trajanja Vašeg pametnog telefona.
Dok birate maskicu, dobro je uvjeriti se da je ona izrađena od materijala visoke kvalitete te da se slaže sa svim izrezima i tipkama na Vašem modelu mobitela. Ako osim zaštite uređaja bitan nam je i njegov estetski izgled, dobro je izabrati futrolu sa lijepim printom.

U ponudi online trgovine etuo.hr sa dodatnom opremom za mobitele mogu se pronaći maskice visoke kvalitete za skoro sve modele pametnih telefona. Etuo surađuje sa mnogim talentiranim umjetnicima pa su uzorci na futrolama zaista izuzetni.
Neovisno o tome koji je Vaš model mobitela, svatko će pronaći nešto za sebe.

Naravno najbolju zaštitu pružaju oklopne maskice, ali već obična silikonska maska u stanju je višestruko povećati šansu za spašavanje Vašeg mobitela.

Zaštita zaslona je neophodna

Česta greška korisnika pametnih telefona je da odgađaju montiranje kaljenog stakla. Već od prvog dana korištenja je mobilni uređaj izložen opasnosti od mnogih padova, kvarova i ogrebotina. Kupnja kaljenog stakla ili folije za ekran nije veliki trošak, a može zaštititi zaslon Vašeg pametnog telefona od trajnog oštećenja. Zamjena zaslona često košta toliko koliko i kupnja novoga pametnog telefona, a nerijetko i više. Ne vrijedi se izlagati ovolikim nepotrebnim troškovima.

Način korištenja je ključan

Ako želimo da nam pametni telefon služi što duže, neophodno je redovito ažuriranje i čišćenje pohrane od nepotrebnih datoteka. Važno je također izbjegavanje instaliranja velikog broja aplikacija i brisanje onih koje više ne koristimo.

Ne smijemo ni izlagati uređaj štetnim vanjskim čimbenicima, kao što su voda, sunce ili mraz. Za njegu je pametnog telefona podjednako bitan i način punjenja.

Potpuno pražnjenje baterije joj smanjuje vijek trajanja. Zato stavimo mobitel na punjenje već u trenutku kada se razina baterije smanji na oko 20%. Vijek trajanja članka se može produžiti skidanjem pametnog telefona sa punjača kada se baterija napuni do 80-90%.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti