Kako se biciklom kretati po ledu na efikasan način, pitanje je na koje su na neobičan način odgovor pronašli ludi genijalci iza YouTube kanala "The Q". Sve što vam je potrebno jest bicikl, naravno, i nekoliko ogromnih listova kružne pile. Da, to posljednje dobro ste pročitali.

U videu su regularni kotači bicikla zamijenjeni listovima kružne pile  kako bicikl ne bi proklizavao na ledu. Proces zamjene nije jednostavan, no u videu je prikazan do posljednjeg detalja.

Ubrzo nakon postavljanja listova kružne pile umjesto kotača i prve vožnje po ledu, pokazalo se da se bicikl zapravo pretvorio u kružnu pilu jer je stražnji kotač odmah počeo piliti led bez ikakvih problema.

Nakon malo dodatnog promišljanja The Q genijalci postavili su poprečne pločice na oštrice listova i njihova postapokaliptična kreacija vozila je po ledu bez ikakvih problema.

Ima li njihov eksperiment smisla? Teško, jer posebne biciklističke gume za led postoje i s njima je mnogo manja opasnost od mogućnosti teških ozljeda (jer ne želite da vam ovakav "kotač" pređe preko noge ili bilo čega drugog).

S druge strane, ako se civilizacija jednog dana i uruši, ovo bi moglo biti zgodno "uradi sam" rješenje.

U međuvremenu, nikako ovakve stvari ne izvodite kod kuće i na svoju ruku. Radije pogledajte video koji je u svega desetak dana pregledan gotovo nevjerojatnih 33 milijuna puta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju