Kapetan američkog nosača zrakoplova koji je zbog pisma Pentagonu dobio otkaz i sam zaražen koronavirusom

Bivši zapovjednik američkog nosača zrakoplova Theodore Roosevelt, koji je zbog pisma upućenoh Pentagonu koje je procurilo u javnost i u kojem apelira na pomoć zbog pandemije koronavirusa na njegovu brodu, i sam je zaražen koronavirusom, doznaje New York Times.

Branimir Vorša | 06.04.2020. / 09:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Brett Crozier, kapetan američke mornarice nakon što je smijenjen zbog pisma Pentagonu u kojem poziva na pomoć zbog epidemije na nosaču zrakoplova Theodore Roosevelt, pozitivan je na koronavirus, izvijestio je New York Times.

NYT je za Crozierovo stanje doznao od dvojice njegovih kolega s američke mornaričke akademije, a iz istih izvora dozanju i da je Crozier pokazivao simptome zaraze i prije nego što mu je oduzeto zapovjedništvo navedenog nosača zrakoplova.

Američka mornarica o tome se zasad nije javno oglasila.

Kapetan Crozier udaljen je sa zapovjedne dužnosti proteklog tjedna, nakon što je u javnost procurilo njegovo pismo Pentagonu, u kojem je prozvao mornaricu da ne čini dovoljno u sprječavanju širenja zaraze koronavirusa na njegovom bišem brodu. U istom pismu pozvao je Pentagon da pomogne u organiziranju karantene za njegovu posadu, poručivši da "mornari ne trebaju umrijeti".

Tajnik američke mornarice Thomas Modly rekao je, obrazlažući Crozierov otkaz, kako je situaciju ekstremno loše procijenio.

To je stvorilo percepciju da američka mornarica ne vlada situacijom, da američka vlada ne vlada situacijom. To jednostavno nije istina, rekao je Modly.

Nezaraženi članovi posade nosača zrakoplova Theodore Roosevelt trenutno se nalaze u karanteni u Guamu, nakon što su više dana proveli na brodu zajedno sa zaraženim članovima posade i bez mogućnosti evakuacije e snjega. Theodore Roosevelt broji više od 4000 članova posade.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti