KBC Sestre milosrdnice povezuje svoje tri lokacije u jedinstven informacijski sustav

Novi bi sustav mogao biti operativan već u srpnju ove godine.

Martina Čizmić | 25.05.2020. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor kojim se nastavlja informatizacija KBC-a i povezivanje sve tri lokacije u jedinstveni informacijski sustav.

IN2 BIS rješenje prepoznato je kao vodeće u kategoriji informacijskih sustava za bolnice čemu svjedoči i implementacija u više od 45 bolnica diljem Hrvatske u protekla dva desetljeća. Rješenja se prilagođavaju specifičnostima pojedinih zdravstvenih sustava koje analiziraju i prilagođavaju stručnjaci iz tima Sektora zdravstva IN2 prema stvarnim potrebama ustanova u koje implementiraju sustav. Takvo rješenje uskoro će biti i sastavni dio poslovanja i operativne funkcionalnosti i cjelokupnog KBC-a Sestre milosrdnice čija Klinika za traumatologiju navedeni sustav već koristi proteklih 10 godina.

Uz implementaciju sustava i na ostale dvije lokacije, u Vinogradskoj i Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice bit će povezan jedinstvenim BIS rješenjem. Prema prvim naznakama, novi sustav bi mogao biti operativan već u srpnju ove godine. Kvalitetu sustava potvrđuje i činjenica da je bio korišten krajem ožujka kao dio priprema KBC-a za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa za potrebe privremeno postavljenog smještajnog kapaciteta u Arena Centru u Zagrebu.

Nakon desetljeća korištenja sustava na samo jednoj od lokacija, KBC Sestre milosrdnice će napokon na svim svojim lokacijama biti povezan bolničkim informacijskim sustavom kakav i zaslužuje ustanova ove veličine i važnosti, izjavio je prof. dr. sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

Sustav smo pripremili i za posebne okolnosti prihvata pacijenata u Arena Centru i prvi put mogu reći da mi je drago da se na kraju sustav nije koristio. Međutim, i u ovoj situaciji se IN2 pokazao kao pouzdan partner KBC-a, što je KBC prepoznao te nam ukazao povjerenje za daljinu informatizaciju njihovog sustava. Vjerujem da će IN2 BIS omogućiti veću efikasnost poslovnih procesa KBC-a te pomoći zdravstvenim djelatnicima u pružanju kvalitetne usluge pacijentima, izjavio je Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2.

IN2 grupa ima veliki tim stručnjaka koji se bavi razvojem softverskih proizvoda za bolnice, laboratorije, zdravstvena osiguranja i druge zdravstvene institucije. Osim u bolničkim ustanovama u Hrvatskoj, IN2 rješenja za zdravstvene sustave implementirana su diljem regije, ali i na dalekim tržištima poput Vijetnama, Azerbejdžana i Saudijske Arabije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti