Kineski telefon o kojem se zadnje vrijeme priča

Sigurno ste primjetili kako s vremena na vrijeme napišemo pokoju vijesti i o kineskim pametnim telefonima, i to nije slučajnost.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.08.2016. / 09:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Naime, iako se stalno vrte vijesti oko premium telefonima, sve više je potražnje za jeftinijim uređajima koji drže solidan nivo kvalitete. Jedan od uređaja koji je zadnje vrijeme pokupio “medijsku prašinu” jest Elephone P9000, uređaj koji ima vrhunske performase i košta samo 200 dolara.

Radi se odličnom uređaju s 5.5 ičnim zaslonom FullHD rezolucije 1920 x 1080 piskela s 1.6mm tankim rubom koji daje dojam da se radi o većem uređaju nego što to doista jest. Osim toga, uređaj ima osmerojezgreni procesor 2.0GHz, 4GB RAM-a i za početak 32GB interne memorije. Uređaj osim što je vrlo kvalitetno izrađen, pričamo tu o detaljima na koje se pazilo od same ergonomije pa do internih komponenti, nudi gotovo sve što i premium telefoni no po znatno nižoj cijeni.

Čitač otisaka prstiju na stražnjoj strani uređaja brine se za sigurnost uređaja, a tu je i NFC pomoću kojeg možete prebacivati podatke s uređaja na uređaj na vrlo jednostavan način.

Sonyjeva kamera od 13MP s CMOS seoznorom, F/2.0 i laserskim auto fokusom garantira kvalitetne slike. Što se tiče “sužavanja” odnosno vrlo male distance od ekrana do ruba uređaja, iz Elephonea kažu kako je to “vrlo zahtjevna no predivna stvar”, a s čim ćemo se itekako složiti, jer zaslon sada prekirva čak 82% prednje strane uređaja.

Bateriju od 3000mAh možete puniti samo 10 minuta i to će biti dovoljno za tri sata razgovora, a sve to zahvaljujući ‘Quick charging’ tehnologiji koja je sigurna i pouzdana. Spomenimo kako bateriju u potpunosti možete napuniti za 70 minuta.

Naravno, tu je i Android 6.0 operativni sistem te novi Type-C USB interface pomoću kojeg možete u isto vrijeme puniti uređaj i baviti se s podacima poput slika ili video snimki.

Zanimlijva stvar je da se gumb za “mute”, a koji se nalazi na lijevoj strani uređaja, može koristiti i za pokretanje različitih aplikacija, što pokazuje da su u Elephoneu itekako razmišljali o detaljima.

Sve ostale detalje o uređaju možete pronaći na ovim stranicama, gdje ujedno još tri dana možete nabaviti ovaj uređaj po 200 dolara, nakon čega se cijena penje za preko 50%. Broj uređaja je ograničen, stoga ukoliko vam sve ovo ranije navedeno zvuči zanimlijvo, svakako pogledajte detalje uređaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti