Kinesko ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je u četvrtak da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) rekla kako nema dokaza da je koronavirus, kojim je u svijetu zaraženo više od 2 milijuna ljudi, nastao u laboratoriju.

Glasnogovornik ministarstva Zhao Lijian to je izjavio odgovarajući na pitanje vezano uz optužbe da je koronavirus nastao u laboratoriju u kineskome gradu Wuhanu, gdje se epidemija prvi put pojavila potkraj 2019.

Zhao je na dnevnom brifingu rekao novinarima u Pekingu da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije "više puta rekli kako nema dokaza da je koronavirus stvoren u laboratoriju".

Slika nije dostupna Amerikanci istražuju mogućnost da je virus SARS-CoV-2 nastao u kineskim laboratorijima

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da Washington pokušava otkriti je li koronavirus nastao u laboratoriju u Wuhanu, a državni tajnik Mike Pompeo poručio je da Peking treba "iznijeti na vidjelo" sve što zna.

Zhao se nije izravno referirao na Trumpove komentare.

Fox News objavio je u srijedu da je virus potekao iz vuhanskog laboratorija, ali ne kao biološko oružje, već da Kina pokaže SAD-u kako imaju jednake ili bolje sposobnosti za identificiranje virusa i borbu protiv njih.

 

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju