Kiša dronova: Spektakularna predstava na noćnom nebu, odjednom se pretvorila u noćnu moru za posjetitelje

Organizatori su za incident optužili konkurentskog proizvođača dronova, a sve su prijavili policiji.

Martina Čizmić | 09.10.2021. / 12:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Spektakularna predstava dronova na noćnom nebu iznad kineskog grada Zhengzhoua, brzo se pretvorila u noćnu moru kad su male zujalice odjednom počele padati na okupljeno mnoštvo.

Video snimke koje su se poput požara proširile po društvenim mrežama prikazuju roj dronova koji je izvodio nebesku predstavu, sve dok u jednom trenutku nisu počeli gubiti na visini i jedan po jedan padati na okupljeno mnoštvo.

Na snimci se može vidjeti kako ljudi bježe kako bi izbjegli da ih dron pogodi.

 

 

Prema Viceu, incident je uključivao oko 200 dronova koji su bili uključeni u predstavu. Uz one koji su završili na podu, neki su se oteli kontroli i odletjeli u nepoznatom smjeru, drugi su udarili u drveće i tamo ostali zaglavljeni.

Cijeli je incident prijavljen policiji jer su organizatori, navodno, optužili suparničkog proizvođača dronova za uplitanje i rušenje dronova. Prema Drone DJ-u, navodno su konkurenti preopteretili navigacijski sustav dronova svojevrsnim hakerskim napadom, zbog čega su organizatori izgubili kontrolu nad dronovima.

 

 

Što točno stoji u pozadini, tek treba otkriti istraga, a mi možemo samo reći da zasigurno nije bilo ugodno iskustvo za gledatelje. Ma kako lijepa predstava, na početku bila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti