Konkurencija je velika, ali lider nove mobilne revolucije želi biti – Samsung

Sve je veći broj mobilnih kompanija koje razvijaju telefone sa savitljivim ekranima, no DJ Koh iz Samsunga kaže kako oni i dalje žele biti prvi koji će predstaviti ovakav smartphone

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2018. / 08:38

Samsung Galaxy (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pametni telefoni iz generacije u generaciju sve su bolji – ekrani su veći, a rubovi oko njih su nestali, hardver je sve snažniji, dok je kvaliteta fotografija snimljena s top modelima fantastična. Ako usporedimo ovogodišnje modele u odnosu na telefone prije 3-4 godine, razlika jest velika, no kroz sve ove godine nije bilo neke velike mobilne revolucije koja bi promijenila cijelo mobilno tržište.

Takvu revoluciju mogli bi donijeti savitljivi ekrani, odnosno telefoni koji će se moći koristiti kao klasični mobilni uređaji, ali čiji će se ekrani moći otvoriti tako da bi se mogli koristiti i kao telefoni i kao tableti, a možda čak i kao mala prijenosna računala jer bi drugi ekran mogao biti virtualna tipkovnica. Glasine o ovakvim uređajima čitamo već jako dugo vremena, no još niti jedan konkretan uređaj nije predstavljen.

Kompanija koja je, čini se, ostvarila najveći napredak na ovom tržištu je Samsung čiji su čelnici najavili potencijalni prvi smartphone sa savitljivim ekranom za kraj ove godine, no ti bi se planovi mogli prebaciti za sljedeću godinu. Dok u Samsungovim laboratorijima rade na razvoju telefona koji bi mogao preokrenuti tržište, ne miruje niti njihova konkurencija te sve više kompanija ulaže novac u razvoj telefona sa savitljivim ekranima.

Nedavno su i iz Huaweija najavili kako žele biti prvi koji će predstaviti ovakav telefon, slične planove imaju i iz LG-a, Oppa i Xiaomija, a čak se spominje i savitljivi iPhone.

No, titulu prve kompanije koja će predstaviti savitljivi smartphone "ne žele izgubiti" u Samsungu, kako je to južnokorejskim novinarima rekao predsjednik mobilnog odjela DJ Koh. Govoreći o ovom uređaju dodao je kako su u potpunosti fokusirani na razvoj inovacija koje će korisnici prihvatiti i koje će im se svidjeti. Više detalja o tome kada bi mogli očekivati Galaxy X, kako neki vjeruju da bi se njihov novi smartphone mogao zvati, nije iznio.

Početkom 2019. u Las Vegasu održava se najveći sajam potrošačke elektronike CES, a nešto više od mjesec dana kasnije Barcelona će ugostiti najveći mobilni sajam te su ova dva događaja idealna za predstavljanje Samsungovog revolucionarnog telefona – naravno, ako do tada bude finaliziran.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti