Korisnici su tijekom 2017. preuzeli više od 175 milijardi mobilnih aplikacija

Prosječni korisnici pametnih telefona na svojim uređajima imaju više od 80 aplikacija!

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.01.2018. / 08:14

Smartphone (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Iz kompanije App Annie objavili su podatke o stanju na tržištu mobilnih aplikacija tijekom 2017. godine u kojoj su korisnici na mobilne uređaje preuzeli više od 175 milijardi aplikacija, dok je potrošnja na ovom tržištu premašila 86 milijardi dolara, a veliki porast na tom tržištu zabilježen je ponajviše zahvaljujući zemljama poput Indije, Brazila, Kine i Rusije.

Velika promjena u odnosu na prethodna razdoblja odnosi se na drugo mjesto na ovom tržištu na kojem je Indija prestigla SAD koji je pao na treće mjesto po broju preuzetih aplikacija, dok se na prvom mjestu već dugo vremena nalazi Kina.

Tijekom posljednje dvije godine porast downloada u Indiji iznosi čak 215 posto, u Kini je taj porast iznosio 125 posto, dok je u SAD-u zabilježen pad broja preuzimanja aplikacija od pet posto. Ipak, kada je u pitanju potrošnja, Amerika je i dalje ispred Indije na drugom mjestu, a u odnosu na prije dvije godine, ukupna globalna potrošnja u trgovinama aplikacija porasla je za više od sto posto. I u ovoj kategoriji na prvom je mjestu Kina s porastom potrošnje od 270 posto, slijedi SAD s više od 75 posto, Indija (više od 60 posto), Brazil, Rusija itd.

Treba napomenuti kako se ove brojke vezane uz broj preuzimanja aplikacija u online trgovinama značajno razlikuju kada usporedimo podatke App Anniea s podacima kompanije Sensor Tower prema kojoj je broj preuzimanja iznosio 91,5 milijardi. Ove razlike odnose se na način prikupljanja podataka jer Sensor Tower prikuplja podatke samo s Appleova App Storea i Google Playa, dok podaci App Anniea uključuju i aplikacije skinute s trgovina aplikacija trećih strana.

Što se tiče korištenja samih aplikacija, prosječni korisnici pametnih telefona na svojim uređajima imaju više od 80 aplikacija, od čega koriste skoro 40 aplikacija mjesečno, a zanimljiv je podatak kako prosječno dnevno skoro 3 sata koriste aplikacije, što je porast od 30 posto u odnosu na 2015.

Izvor: Tech Crunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti