Kupnja pomoću otkucaja srca kao odgovor na Apple Pay

Kako vrijeme prolazi, na tržištu se pokušavaju progurati razne tehnologije koje pokušavaju zamijeniti kreditne kartice i u konačnici sistem magnetske...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 13.08.2015. / 09:59

Kupnja pomoću otkucaja srca kao odgovor na Apple Pay

Kako vrijeme prolazi, na tržištu se pokušavaju progurati razne tehnologije koje pokušavaju zamijeniti kreditne kartice i u konačnici sistem magnetske trake zauvijek poslati u povijest.

Od jačih igrača na polju usluga za bežično plaćanje možemo birati između Apple Pay usluge koja omogućuje verifikaciju kupnje pomoću otiska prsta ili pak konkurentski Google Wallet za Androidaše, no kako god se otisak prsta činio kao siguran način verifikacije kod obavljanja transakcija, ova tehnologija bi mogla bez velike muke postati alternativna, a ubrzo i dominantna. 

Objavljene nove informacije o iPhoneu 6S

Projekt dolazi pod nazivom "The Nymi Band", a vjerodostojno pokušava ugurati otkucaj srca kao najsigurniji način verifikacije prilikom kupnje u trgovini. Zapravo se radi o istoimenoj narukvici koja se ponaša kao "bežična" kreditna kartica koja funkcionira samo kada je nosite na ruci, a opremljena je senzorom koji detektira električnu aktivnost korisnikova otkucaja srca pri čemu uređaj stvara neku vrstu koda koji bismo mogli nazvati Heart ID. Inače, za povezivanje se koristi NFC protokol kao i kod Apple Pay tehnologije ili sličnih alternativnih usluga. 

Ova tehnologija je trenutno u testnoj fazi na određenom broju korisnika MasterCarda u Kanadi, krajem godine očekuje se proširenje na veći broj ljudi, a kasnije i na ostatak svijeta. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti