Kyndryl započeo samostalan put kao najveći svjetski neovisni pružatelj IT usluga

Kyndrylove dionice raspodijeljene dioničarima IBM-a, koji su dobili jednu Kyndrylovu dionicu na svakih pet dionica IBM-a koje posjeduju.

Martina Čizmić | 05.11.2021. / 07:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtka Kyndryl i službeno se odvojila od IBM-a i započela trgovanje kao neovisna tvrtka na njujorškoj burzi pod oznakom „KD”.

Iznimno smo zadovoljni što je Kyndryl danas postao neovisna tvrtka s 90 000 stručnjaka, snažnom bilancom i preduvjetima za rast, rekao je Martin Schroeter, predsjednik i glavni izvršni direktor Kyndryla. Suočeni smo s rastućim potrebama korisnika za uslugama digitalne transformacije poslovanja, a naše globalno znanje na području stvaranja, upravljanja i modernizacije informacijskih sustava snažno nas pozicionira na tržištu koje će do 2024. godine vrijediti više od 500 milijardi dolara. Veselimo se putu koji je pred nama, u središtu našeg poslovanja naši su korisnici i sve što radimo radit ćemo za njihovu dobrobit i dobrobit svijeta kroz model agilnog i brzog poslovanja.

Kyndryl se osniva kao najveći svjetski pružatelj usluga IT infrastrukture i u svom pristupu poslovanju objedinjuje razvoj, sigurnost i upravljanje. Kyndrylovih 90 000 globalnih stručnjaka pruža savjetodavne usluge te usluge implementacije i upravljanja infrastrukturom za više od 4000 korisnika - uključujući 75 % tvrtki s popisa Fortune 100 te vodeće tvrtke s područja financija, telekomunikacija, maloprodaje, automobilske te zrakoplovne industrije.

Kyndryl je pouzdan partner vodećim tvrtkama u Hrvatskoj i srednjoj i istočnoj Europi te istočnom Mediteranu i ima snažan tim lokalnih stručnjaka koji pružaju podršku našim korisnicima u raznim industrijskim granama, rekao je Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran. Izuzetna mi je čast voditi Kyndryl, tvrtku koja je u svojoj suštini posvećena isporuci naprednih IT usluga u svrhu podrške digitalnoj transformaciji poslovanja naših korisnika.

kako je istaknuto, Kyndryl ima godišnji prihod od 19 milijardi dolara a tvrtku vodi iskusan upravljački tim koji posjeduje različita znanja i iskustva u području tehnologije, financijskih usluga, državne uprave i akademske zajednice. Kyndrylove dionice raspodijeljene su navečer 3. studenog 2021. dioničarima IBM-a koji su dobili jednu Kyndrylovu dionicu na svakih pet dionica IBM-a koje posjeduju. IBM je privremeno zadržao 19,9 posto Kyndrylovog vlasničkog kapitala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti