Lansiran portal N1 Slovenija

Kredibilitet, integritet, točnost i nepristranost u izvještavanju osnovni su postulati kojima će se u radu voditi redakcija portala N1 Slovenija.

Zimo Zimo | 16.06.2021. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vodeći news brend N1 danas je stigao u Sloveniju. Pokretanjem portala n1info.si medijska scena u Sloveniji je postala bogatija za profesionalni, nezavisni i objektivni medij, a građani su dobili novi relevantan i referentan izvor informisanja.

Portal je pokrenula United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Europi.

Medijska industrija ide u korak sa razvojem tehnoloških inovacija i zato je daljnji razvoj digitala prioritet kompanije United Media. N1 je news platforma koja skoro sedam godina uspješno posluje – televizija N1 je među najgledanijim u zemljama u kojima se emitira, a N1 digitalne platforme su u vrhu čitanosti. Vjerujemo da će isti uspjeh postići i u Sloveniji i to u jako kratkom periodu, istaknula je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

Kredibilitet, integritet, točnost i nepristranost u izvještavanju osnovni su postulati kojima će se u radu voditi redakcija portala N1 Slovenija.

Glavna i odgovorna urednica portala je Katja Šeruga. a u ekipi su, među ostalima, Suzana Lovec, Miha Orešnik, Meta Roglič, Neda Došenović i Sarah Neubauer. Trenutni urednik Sporta, Martin Pavčnik, dolazi u redakciju portala Sport kluba koji postaje sportklub.n1info.si.

N1 Slovenija je informativni web portal koji će čitateljima i gledateljima ponuditi najnovije vijesti, analize, intervjue, sportske sadržaje, ali i informativne emisije. Drago nam je da su nam se pridružili novinari iz gotovo svih većih medijskih kuća, koje su sad uigrani N1 tim. Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, na portalu će biti dostupni i njihovi dokumentarni filmovi, ističe Šeruga.

Najavila je i što se već danas može čitati na portalu.

Pred početak turističke sezone ekskluzivno za n1info.si govori hrvatska ministrica za turizam. Koje će mjere biti na snazi ​​u Hrvatskoj, kamo najveći broj Slovenaca odlazi na odmor? Otkrivamo rekordera među birokratima u državnoj upravi, kada je riječ o primanjima naknada za rad tijekom epidemije i objašnjavamo kako je uopće bilo moguće doći do iznosa koji je premašio čak dvije premijerove plaće. Analiziramo revoluciju cijepljenja. Što donosi razvoj mRNA cjepiva, zašto su to dobre vijesti?, izdvojila je Šeruga.

Za portal n1info.si ekskluzivno će kolumne pisati: glavni epidemiolog u Sloveniji Mario Fafangel, profesorica prava na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu dr. Urška Velikonja, direktor kardiološkog odjela UKC-a Maribor, pisac i potomak palestinskih izbeglica u Siriji dr. Franjo H. Naji kao i novinar i publicist Boštjan Videmšek.

Pored profesinalne ekipe novinara, koji mjesecima pripremaju sadržaj za novu stranicu, N1 u Sloveniji je opremljen najsuvremenijim tehničko-tehnološkim rješenjima za proizvodnju web i video sadržaja. Implementiran je svjetski poznat sistem Dalet Galaxy koji će novinarima omogućiti brzu i jednostavnu proizvodnju, upravljanje i razmjenu audio, video, grafičkih i tekstualnih sadržaja.

Također, opremljeni su i Mosart sistemom za automatizaciju režije u studiju u Ljubljani, što će osigurati najveću moguću kvalitetu programa.

Redakcija portala N1 Slovenija u radu će se oslanjati i na smjernice uredničkog kolegija N1 iz Luksemburga. U tom tijelu su novinari sa dugogodišnjim iskustvom iz velikih svjetskih televizija, a među njima su i nekadašnji direktor Svjetskog servisa BBC-a Peter Horrocks i izvršni direktor ENEX-a Adrian Wells.

United Media od osnivanja bilježi kontinuirani rast, a njen portfelj trenutno broji 55 televizija, 28 portala, 5 radio stanica i sedam tiskanih medija. Ukupno zapošljava 2.800 ljudi u osam zemalja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti