Legendarni brend bit će jedan od najvećih konkurenata Tesli na tržištu e-vozila

GM ima velike planove za tržište e-automobila, a njihov vodeći brend s kojim će krenuti u osvajanje tržišta bit će Cadillac.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.01.2019. / 07:44

Prvi e-Cadillac (Foto: Cadillac) (Foto: Cadillac)

Tržište električnih vozila sve je zanimljivije – iako je mnogima Tesla i dalje sinonim za automobile na struju, takav će se stav u budućnosti vjerojatno promijeniti jer gotovo da nema automobilske kompanije koja ne priprema električna vozila te će sljedećih godina konkurencija na tržištu biti iznimno velika. Jedna od kompanija koja uskoro namjerava napasti Teslu jest GM, američki automobilski div koji u svojoj ponudi već ima električni model Chevrolet Bolt. GM namjerava pozicionirati legendarni Cadillac kao glavni brend električnih automobila u svojoj ponudi.

U kompaniji vjeruju da će samo ime brenda privući veliku pozornost budućih kupaca e-vozila te da će Cadillac uspješno konkurirati Tesli, ali i nadolazećim modelima električnih vozila Audija, Mercedesa, BMW-a i drugih velikih brendova.

Prvi e-Cadillac (Foto: Cadillac) (Foto: Cadillac)

GM je objavio i dvije fotografije prvog električnog Cadillaca na kojima možemo vidjeti atraktivno dizajniran crossover, no nažalost nisu objavili previše dodatnih informacija o vozilu koje namjeravaju službeno predstaviti naknadno. Dakle, ne samo da nisu poznati snaga, kapacitet i autonomija baterije, već iz GM-a nisu otkrili ni ime ovoga vozila.

No zato je poznato da će prvi e-Cadillac koristiti novu GM-ovu platformu za električna vozila koja će biti fleksibilna, odnosno moći će se koristiti u različitim vrstama vozila i omogućit će korištenje pogona na sva 4 kotača, samo na prednjim, i samo na stražnjim kotačima. Također, GM namjerava razviti različite konfiguracije baterija koje će se moći koristiti s ovom platformom u različitim vozilima.

Nova platforma trebala bi GM-u omogućiti razvoj više modela električnih vozila u kraće vrijeme, a moći će brže i jednostavnije "odgovoriti na zahtjeve korisnika, kao i na poteze konkurencije".

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti