Letv 1s, pametni telefon za one izbirljive

Vjerojatno niste čuli za brand Letv, kinesku kompaniju pametnih telefona, no radi se o izuzetno dobrim proizvodima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.11.2015. / 11:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad kažemo izuzetno dobra kompanija, pod time smatramo da je uređaj kvalitetan, nije baš najjeftiniji ali nije ni preskup. Letv po svemu se može mjeriti sa skupljim uređajima poput Meizu, a po nekim testovima čak daje i bolje rezultate.

Ovaj puta, radi se o uređaju Letv 1s, 5.5 inčnom Android uređaju s prilagođenim operativnim sustavom koji nosi naziv EUI, a koji po svemu sudeći jako podsjeća na Appleov iOS, što će možda mnogima biti plus u cijeloj priči.

Uređaj je izrađen od vrlo kvalitetnog materijala, a prema raznim recenzijama koje smo našli na YouTubeu, završna obrada je na visokom nivou, što pokazuje kvalitetu uređaja. Zaslon definitivno spada u višu kategoriju s obzirom da se radi o rezoluciji 1920 x 1080 s 401 piksela po inču, dakle o kristalno čistom zaslonu. Što se ostalih karakteristika tiče, 1s ima 3GB RAM-a, te 32GB interne memorije, te 5MP prednju kameru i 13MP stražnju. Cijeli uređaj pogodni osmerojezgreni procesor radnog takta 2.2 GHz.

Isto tako, 1s dolazi s čitačem otisaka prstiju, koji se za razliku od ostalih uređaja nalazi na stražnjoj strani uređaja.

Operativni sustav, iako se radi o Androidu, više podsjeća na iOS, pa tako za brze postavke koje inače otvarate povlačenjem s vrha zaslona imate na gumbu pokraj “Home” gumba, dok ćete povlačenjem s vrha dobiti obavijesti, baš onako kako je to napravljeno na iOS.

Letv-ov operativni sustav dijeli mnogo sličnosti s iOS, što može biti prednost kod kupnje, ukoliko prelazite s iOS-a.

Na kraju, ono što je bitno jest cijena, pa tako 1s, u ranije opisanom modelu, košta svega 204 dolara što je oko 1400 kuna, a ta cijena je sasvim pristojna s obzirom što nudi ovaj uređaj.

Više informacija o uređaju možete potražiti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti