LG predstavio svoje adute za 5G utrku, ali i jedan veoma zanimljiv dodatak

LG je predstvio V50 ThinQ 5G, poseban dodatak za njega Dual Screen te nove modele serije G - LG G8 ThinQ te LG G8s ThinQ.

Martina Čizmić | 25.02.2019. / 08:12

LG V50ThinQ Dual Screen i LG G8 ThinQ (Foto: LG)

Svi veliki proizvođači pametnih telefona ovog su tjedna u Barceloni na Mobile World Congressu. No i prije samog službenog početka, neki su proizvođači predstavili svoje nove uređaje.

Tako je priliku da predstavi svoje nove uređaje iskoristio i LG koji je tako svijetu pokazao najnovije pametne telefone iz serija G i V. LG je priredio dvostruko iznenađenje predstavivši svoj prvi 5G telefon LG V50 ThinQ 5G te novi LG G8 ThinQ.

LG V50ThinQ 5G prvi je LG-ev 5G uređaj za koji očekuju da nadmaši očekivanja svojom pouzdanošću, a korisnicima omogućiti da iskuse visokokvalitetan sadržaj 5G brzinom, za koju se očekuje da će biti i do 20 puta veća od 4G.

V50 ThinQ 5G ima 6,4-inčni QHD+ OLED FullVision zaslon s omjerom širine i visine 19,5: 9, dok je zvuk uređaja unaprijeđen kako bi se ostvarile superiorne stereo performanse – sa slušalicama ili bez njih. Podržava tehnologiju DTS:X za surround iskustvo te realističnu, jasnu i duboku zvučnu sliku. Telefon, također, podržava Qualcommove audio tehnologije aptX™ i aptX HD za vrhunsku kvalitetu zvuka i nisku latenciju prilikom korištenja Bluetooth slušalica.

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 855 mobilna platforma sa 5G modemom Snapdragon X50 te optimizirani LG-ev softver. Ima bateriju kapaciteta 4.000 mAh te sustav raspršivanja topline Vapor Chamber koji je učinkovitiji od uobičajenih toplinskih cijevi za održavanje dovoljno niske unutarnje temperature za održiv rad, čak i pri multitaskingu.

LG V50ThinQ Dual Screen (Foto: LG)

Posebno je zanimljiv dodatak koji je LG razvio za svoj V50ThinQ 5G. Radi se o Dual Screen dodatku koji je dizajniran kako bi podsjećao na preklopnu zaštitnu masku, no kad se otvori, vlasnici dobivaju drugi 6,2-inčni OLED zaslon za dvostruki doživljaj gledanja ili igranja te jednostavniji multitasking. Zaslon Dual Screen i LG V50ThinQ 5G mogu se koristiti samostalno tako korisnici mogu gledati film na jednom zaslonu, dok istodobno pretražuju IMDB na drugom. S priključenim dodatkom Dual Screen, na zaslonu LG-a V50ThinQ 5G pojavljuje se ikona kojom se može uključiti drugi zaslon ili jednostavno prebacivati između dva zaslona. Značajka multi-window dijeli svaki zaslon na dva dijela, omogućavajući istovremeno prikazivanje i korištenje više aplikacija. U odabranim igrama Dual Screen se može koristiti kao kontroler, rješavajući tako stari problem s palčevima koji smetaju pri akciji. Uz to, može se postaviti u dva položaja – pod kutom od 104 ili 180 stupnjeva – a kako za napajanje koristi bateriju telefona, nema potrebe za zasebnim punjenjem.

LG G8 ThinQ je prvi pametni telefon na svijetu s naprednom tehnologijom autentifikacije putem skeniranja rasporeda krvnih žila dlana koja je moguća zahvaljujući kombinaciji ToF Z kamere i infracrvenih senzora. Sigurnija od tehnologije prepoznavanja otiska prsta, LG-eva značajka Hand ID identificira ruku vlasnika prepoznavanjem oblika, debljine i drugih individualnih značajki žila na dlanovima. Sve što je potrebno da se otključa LG G8 ThinQ i njegov sadržaj je jednostavno postavljanje unaprijed registrirane ruke ispred prednje kamere uređaja, i to samo na djelić sekunde.

Napredna Z kamera  ima mogućnost mjerenja reflektiranih infracrvenih zraka kako bi izračunala dubinu brže i preciznije od drugih senzora slike. Time je omogućen rad značajki kao što je Face Unlock, a kako Z kamera objekte vidi u 3D-u, iz LG-a ističu da je se ne može se prevariti dvodimenzionalnim slikama lica. S ugrađenom ToF tehnologijom, nije osjetljiva na osvjetljenje iz okruženja, što znači da na preciznost slike ne utječe svjetlo iz vanjskih izvora.

LG G8 ThinQ (Foto: LG)

Z kamera je također implementirana kako bi unaprijedila korisničko iskustvo prepoznavanjem pokreta pomoću značajke Air Motion. Bez ikakvog dodirivanja telefona, što je posebno korisno u vožnji, korisnici mogu odgovarati na pozive ili ih završiti, napraviti screenshot zaslona, prebacivati između aplikacija ili podešavati glasnoću. Telefonom LG G8 ThinQ upravlja se jednostavno mahanjem ruke ili „štipanjem“ prstima po zraku.

Za razliku od postojećih kamera koje mogu razlikovati samo objekt i pozadinu, prednja kamera u LG G8ThinQ mjeri udaljenost između objekta i kamere u milimetrima kako bi kontrolirala intenzitet zamućenja pozadine do 256 razina – za selfije s većom dubinom.

Kao prvi LG-ev uređaj iz serije G koji ima OLED zaslon, LG G8 ThinQ se osim optikom ističe i multimedijskim performansama. Prostrani 6,1-inčni QHD+ FullVision zaslon s 564 piksela po inču omogućava prikaz nevjerojatne količine detalja.

Još jedan član LG-ove obitelji G bit će dostupan u mjesecima nakon MWC-a na tržištima koja traže jedinstveni „paket“, odnosno premium uređaj bez žrtvovanja performansi ili vrhunskih osnovnih značajki koje čine LG G8ThinQ posebnim.

LG G8sThinQ (Foto: LG)

LG G8sThinQ opremljen je Qualcommovom brzom Snapdragon 855 mobilnom platformom, živopisnim 6,2-inčnim OLED zaslonom te robusnom baterijom od 3,350mAh. Tri stražnje kamere, noćni način snimanja i HDR tehnologija pri slabom osvjetljenju čine ovaj mobitel moćnim uređajem za stvaranje sadržaja, dok Z kamera omogućava poboljšanu sigurnost sa značajkama Hand ID i Face Unlock. Air Motion, precizno prepoznavanje dubine te stereo zvučnici zaokružuju paket koji će privući kupce koji traže G8 iskustvo po konkurentnoj cijeni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti