Limitirane opcije, slaba baterija: Ovo su najveći nedostaci Appleovog sata

Dio vlasnika Apple Watcha smatra kako vrijednost ovog gadgeta ne odgovara njegovoj cijeni, a kritiziraju i limitiran broj opcija, bateriju, spor procesor itd.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.12.2015. / 10:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako službenih informacija o broju prodanih primjeraka nema, predviđanja analitičkih kompanija govore kako je Apple do sada prodao oko sedam milijuna pametnih satova. Sedam milijuna je odlična brojka za novi uređaj te iako Apple Watch dominira tržištem pametnih satova, čini se da je dio korisnika ipak razočaran s onim što im je ovaj gadget pružio.

U Cookovoj kompaniji već rade na njegovom nasljedniku čije predstavljanje očekujemo sljedeće godine i koji bi trebao popraviti neke od problema na koje se vlasnici ovog uređaja trenutno žale. Kompanija Wristley provela je istraživanje među korisnicima Appleovog sata o najvećim nedostacima ovog uređaja i opcijama koje bi u budućnosti trebalo popraviti – od korisnika koji nisu previše zadovoljni s Appleovim novim gadgetom, njih skoro 90 posto smatra kako vrijednost ovog smartwatcha jednostavno ne opravdava početnu cijenu od 349 dolara.

Također, oko 80 posto njih kao veliki problem vidi limitiran broj opcija (što bi se s vremenom, zahvaljujući nadogradnjama i novim modelima satova ipak trebalo promijeniti), dok je dio njih napomenuo kako je sat prespor, a trajanje baterije prekratko. Zanimljivo je da je veliki dio nezadovoljnih vlasnika ovog sata nakon jako kratkog vremena prestao nositi Apple Watch – njih 17 posto prestalo ga je nositi nakon samo par dana, dok je skoro 30 njih prestalo koristiti ovaj sat nakon dva tjedna. Zbog toga je dio njih Appleov sat brzo prodao, odnosno vratili su ga Appleu, dok ga je više od 60 posto korisnika ipak spremilo u ladicu i vjerojatno će mu 'dati drugu šansu'.

Ostali nezadovoljni korisnici ipak i dalje nose ovaj sat, a polovica njih razmišlja o kupovinu novog modela u kojem će, nadaju se, Apple ispraviti sve nedostatke iz prvog modela – neke od želja za novi model uključuju tanji dizajn, bolju bateriju, brži procesor, više senzora i, naravno, manju početnu cijenu.

Na Cnetu podsjećaju kako je Apple sličnih problema imao i s prvim modelima iPhonea i iPada te su većinu tih problema ispravili u sljedećim modelima, tako da istu stvar možemo očekivati i s Apple Watchom 2 i ostalim budućim modelima ovog sata . 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti