Mario Baburić postaje prvi glavni financijski direktor Infobipa

Mario Baburić korporativni je menadžer i investicijski bankar s više od deset godina poslovnog iskustva na vodećim pozicijama na području srednje i istočne Europe.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2019. / 14:55

Mario Baburić (Foto: Infobip)

Mario Baburić novi je glavni direktor financija u Infobipu, a ova CFO pozicija otvorena je prvi put u povijesti kompanije. Njegovo imenovanje u skladu je s Infobipovim planovima za daljnji rast, ulaganja i investicije, a Baburić će osim vođenja financija, biti zadužen i za buduća strateška planiranja i akvizicije u Infobipu.

Robert Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelinić Vodnjanski IT div ima velike apetite: Na američkim burzama žele do novih investitora i bolje vidljivosti

Mario Baburić korporativni je menadžer i investicijski bankar s više od deset godina poslovnog iskustva na vodećim pozicijama na području srednje i istočne Europe. Ima veliko iskustvo i ekspertizu u području kontrolinga, financiranja, planiranja, spajanja i akvizicija te korporativnih financija.

Prije dolaska u Infobip Baburić je obnašao uloge starijeg potpredsjednika za Globalni razvoj poslovanja i izvršnog direktora sektora Kontrolinga i Razvoja poslovanja u Podravci. U koprivničku tvrtku stigao je iz Zagrebačke banke (Unicredit Corporate & Investment Banking), gdje je kao direktor Korporativnih financija u odjelu investicijskog bankarstva bio zadužen za savjetovanja. Uspješno je sudjelovao na velikom broju transakcija u različitim industrijama.

Izabel Jelenić, Roberto Kutić, Silvio Kutić (Foto: Dnevnik.hr) U čemu je njihova tajna? Hrvatska tvrtka u konkurenciji za Svjetskog poduzetnika godine

Od godine 2017. suosnivač je i tvrtke Creative Fields Holding, tehnološkog startupa sa sjedištem u Londonu, koji se bavi razvojem alata za izradu mreža i pripremu računalnih simulacija tokova fluida. Doktorirao je na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje i stekao je MBA obrazovanje sa specijalizacijom u području financija na Poslovnoj školi iz Rotterdama.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti