Meditacija uz videoigre? Da, i to u samo 5 minuta dnevno

U samo pet minuta dnevno možete odigrati cijelu videoigru i zaboraviti na svijet i probleme oko sebe.

Martina Čizmić | 02.01.2019. / 07:19

Meditacija (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Ako ste jedan od ležernih igrača videoigara i radije biste svaki dan isprobali neku novu igru nego sate izgubili na samo jednu, oduševit će vas nova platfroma Meditations.

Za razliku od klasičnih platformi koje prodaju ili pružaju uslugu igranja videoigara, Meditations će svaki dan omogućiti igranje samo jedne igre.

Dakle, ako preskočite neki dan, tu igru moći ćete igrati tek sljedeće godine.

Autor ovog "projekta", Rami Ismail, inače voditelj nizozemskog indie studija Vlambeer, na ideju je došao nakon što je i sam odigrao kratku videoigru i poželio imati na raspolaganju takve igre svaki dan.

 

 

Tijekom godine u projekt je uključio stotine developera iz cijeloga svijet koji su imali samo jedan zadatak – napraviti jednostavnu igru, bilo kojeg žanra, koja igraču neće oduzeti više od pet minuta u danu.

Ismail taj predah zove meditacijom i inspiracijom, a kako je sam istaknuo, među 365 igara koje će biti dostupne na platformi naći će se i one koje se bave veoma osobnim temama.

Iako su igre kratke i besplatne, platforma Meditations od igrača traži da početkom svakog mjeseca preuzmu pokretačku datoteku od otprilike 500 MB koja će im omogućiti pristup platformi i novim igrama.

Prva igra bila je ujedno i igra koja je inspirirala cijeli projekt – Tempres by tak.

Što je danas u ponudi, provjerite sami.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti