Pod vodstvom Saya Nadelle, Microsoft je postao drugačija kompanija koja prati tehnološke trendove i poput svih ostalih pokušava ući na pravo tržište koje će im donijeti novu zaradu za naredno razdoblje.

S obzirom da su prilično zakasnili na tržište pametnih telefona i tableta, Microsoft sigurno neće napraviti ponovo istu grešku, pa su tako, u vrijeme ovog hypea, objavili pametnu narukvicu i Health Market, cloud servis koji će pratiti sve vaše dnevne fizičke aktivnosti.

Microsoft Band, pametna narukvica, kreće u prodaju u četvrtak po cijeni od 199 dolara i bit će dostupna u fizičkim trgovinama i naravno online. Baterija uređaja traje 48 sati na jednom punjenju i namijenjena je da se nosi cijeli dan i noć, te da prima obavijesti s mobilnog uređaja.

Kompanija je odmah krenula u širinu, pa se tako Microsoft Band može koristiti sa iOS, Android i naravno Windows Phone uređajima. Narukvica ima 10 senzora koji prate, sad već standardne aktivnosti poput otkucaja srca, no novost je UV senzor koji mjeri izlaganje suncu pomoću galvanizacije kože čime se može mjeriti i količina stresa.

Microsoft već pregovara s ostalim partnerima poput MapMyFitness, RunKeeper, Jawbone i Starbucks koji će omogućiti korisnicima da plate pomoću bar koda na narukvici.

Microsoft Band je svakako njihov pokušaj za budućnost koji za sada izgleda obećavajuće!

Više potražite na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju