Misteriozni telefon: Ovo je novi projekt osnivača Androida

Andy Rubin već s prvim telefonom želi napasti uređaje poput iPhonea, Samsungovih Galaxy S telefona, Googleovih Pexela i sličnih top modela

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2017. / 09:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem 2003. godine Andy Rubin bio je dio ekipe koja je prepoznala veliki potencijal 'pametnih mobilnih uređaja' – iako su prvo namjeravali razviti OS za digitalne fotoaparate, brzo su se 'prebacili' na mobilne uređaje i krenuli s razvoje mobilnog operativnog sustava. Njihovu kompaniju 2005. kupio je Google za najmanje 50 milijuna dolara, a Rubin i ekipa nastaviti su s razvojem mobilnog OS-a koji je danas instaliran na stotinama milijuna mobilnih uređaja. Riječ je o, naravno, Androidu, a Andy Rubin 2013. napustio je Google i okrenuo se vlastitim projektima. 

Još krajem 2015. internetom su kružile informacije o Rubinovim planovima na mobilnom tržištu, a već za nekoliko mjeseci trebali bi saznati na čemu je do sada radio jedna od kreatora Androida. Naime, on je jučer na Twitteru objavio fotografiju na kojoj je vidljiv gornji dio 'misterioznog telefona' kojeg razvija njegova kompanija Essential. Dok o novim modelima pametnih telefona velikih mobilnih kompanija mjesecima unaprijed već znamo gotovo sve, o ovom uređaju trenutno nema previše informacija, a slika nam otkriva kako će ekran zauzimati gotovo cijeli prednji dio telefona. Rijetke do sada objavljene glasine kažu da će dijagonala ekrana biti veća u odnosu na iPhone 7 Plus (znači, veća od 5,5 inča), ali bi sam telefon trebao biti manji te Rubin planira cijenu od 649 dolara kada se njegov uređaj pojavi na tržištu – što bi najranije moglo biti sredinom ove godine.

Čini se kako Rubin i ekipa (u Essentialu rade i bivši direktori iz Applea, Googlea i HTC-a) planiraju velike stvari te već s prvim telefonom želi napasti uređaje poput iPhonea, Samsungovih Galaxy S telefona, Googleovih Pixela i sličnih top modela.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti