Musk najavio: Teslini punjači moći će puniti i druge električne automobile, i to već do kraja 2021.

Trenutačno je diljem svijeta više od 25 tisuća Teslinih punjača, što bi, ako se učini dostupnim i drugim vozilima, moglo učiniti električna vozila još privlačnijima.

Martina Čizmić | 21.07.2021. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mreža Teslinih punjača uskoro bi mogla puniti i druga električna vozila, najavio je Elon Musk. Odgovarajući na pitanje jednog od pratitelja na Twitteru, Musk je napisao kako će do kraja godine otvoriti mrežu Supercharger drugim električnim vozilima.

Stvorili smo vlastiti konektor jer tada nije bilo standarda i Tesla je bio jedini proizvođač električnih automobila dugog dometa. To je jedan tanki konektor za sporo i brzo punjenje. Osim toga, učinit ćemo našu mrežu Superchargera otvorenom za sve električne automobile kasnije ove godine, napisao je Musk. 

 

 

Musk nije precizirao kako će mreža brzih punjača biti dostupna drugim električnim vozilima, kao ni koja bi električna vozila mogla koristiti prednosti Superchargera, ali je otkrio da planiraju otključati punjače u cijelom svijetu.

Naime, Teslini noviji punjači koriste konektore koji nisu kompatibilni s drugim električnim vozilima, zbog čega su, u teoriji, rezervirani samo za Tesline vozače. Tesla svojim vozačima naplaćuje punjenje po minuti odnosno kilovatu, ovisno od zemlje do zemlje.

Trenutačno je diljem svijeta više od 25 tisuća Teslinih punjača, što bi, ako se učini dostupnim i drugim vozilima, moglo poboljšati mrežu punjača i učiniti električna vozila još privlačnijima.

No da bi se to dogodilo, Tesla mora osmisliti kako prilagoditi punjače drugim tipovima električnih vozila, ali i kako vozačima naplatiti tu uslugu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti