Musk ponovno odgodio Roadster: Proizvodnja bi trebala početi 7 godina nakon predstavljanja

Iako je nedavno Musk rekao kako će proizvodnja Roadstera početi početkom 2024. godine, sada kaže kako je ne treba očekivati prije kraja te godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.05.2023. / 09:10

Tesla Roadster (Foto: Tesla)

Elon Musk najavio je drugu generaciju Teslina Roadstera još 2017. godine te je, prema prvim planovima, prodaja ove jurilice trebala početi 2020. godine. Iako je sada sredina 2023. još nije poznato kada će osobe koje su naručile ovaj automobil zaista i sjesti u njega.

Tesla Prvi čovjek Renaulta smatra kako je Tesla ovim potezom poslala upozorenje proizvođačima električnih automobila

Prije nekoliko tjedana Musk je investitore obavijestio kako razvoj automobila još nije gotov te kako će proizvodnja početi početkom sljedeće godine, no izvršni direktor Tesle nedavno je na Twitter Spacesu rekao kako je početak proizvodnje ponovno odgođen. Naglasio je kako mu je jasno da s novom odgodom testiraju strpljenje svih koji su rezervirali ovaj automobil i godinama s nestrpljenjem čekaju početak prodaje, no prema novim planovima početak proizvodnje ne treba očekivati prije kraja 2024. godine. Naravno, kako konstantne odgode Musku nisu strane, nitko se ne bi začudio ako se cijela situacija s početkom proizvodnje i prodajom Roadstera ponovno oduži.

Kada je Musk najavio Roadster, objavio je i njegove fantastične performanse. Ovaj automobil koji je dovoljno velik za 4 osobe, može 100 km/h uhvatiti za manje od dvije sekunde, maksimalna brzina veća je od 400 km/h, dok s jednim punjenjem može prijeći oko tisuću kilometara. Sve to, naravno, dolazi i s prikladnom cijenom.

Prvih tisuću automobila stajat će 250 tisuća dolara, dok će kasniji modeli biti jeftiniji i moći će ih se kupiti za “samo” 200 tisuća dolara. Također, svi zainteresirani prvo trebaju rezervirati ovaj automobil i platiti polog koji iznosi 50 tisuća dolara.

Tesla Model Y Smiješak, snimaju vas! Kamere u Teslinim automobilima počinju pratiti svaki pokret vozača

Ponovna odgoda početka proizvodnje Roadstera, naglašavaju na stranici Inside EVs, pokazuju kako Tesli više nisu toliko važna premium vozila, odnosno nabrijani modeli vrhunskih performansi i velike cijene, već da postaju mainstream brend. Tome u prilog idu i nedavne informacije jedne analitičke kompanije prema kojima je Model Y u prvom kvartalu ove godine postao najprodavaniji automobil na svijetu, prestigavši Toyotu Corollu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti