Musk se pohvalio: Ugradili smo implantat u mozak majmuna i sad on igra videoigre snagom misli

Iako Musk nije direktno govorio o tome kad bismo mogli imati i prvog čovjeka s ugrađenim implantatom, ipak je nešto otkrio.

Martina Čizmić | 02.02.2021. / 12:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Možda bi posljednji u nizu Neuralinkovih poteza mogao zvučati čudno ili poput nečeg iz znanstvene fantastike, no to je samo korak naprijed prema ugradnji bežičnih implantata u čovjekov mozak.

Naime, Elon Musk se, gostujući u "Good Time Showu" na aplikaciji Clubhouse, pohvalio kako su u sklopu Neuralinkova istraživanja bežičnih implantata jedan ugradili u mozak majmuna.

Imamo majmuna s bežičnim implantatom koji može igrati videoigre snagom misli, rekao je Musk te dodao kako se radi o jednostavnoj videoigri Pong. Imamo najbolju ustanovu za majmune na svijetu. Želimo da igraju umni Pong jedan s drugima. To bi bilo super, rekao je Musk na pitanje o dobrobiti životinja na kojima se eksperimentira.

Opisao je kako majmun zapravo nije ni svjestan implantata jer je bežični i ne vidi se gdje je ugrađen. Upravo činjenica da su napravili i ugradili bežični implantat mogla bi biti korak naprijed ka stvaranju takvih uređaja za ljude.

Iako Musk nije direktno govorio o tome kad bismo mogli imati i prvog čovjeka s ugrađenim implantatom, ipak je nešto otkrio.

Postoje primitivne verzije ovog uređaja kod kojeg vam žice vire iz glave, ali to je kao Fitbit u vašoj lubanji s malim žicama koje idu u mozak, rekao je Musk.

Prema svemu sudeći, nećemo morati još dugo čekati da Musk objavi i prvog čovjeka s ugrađenim Neuralinkovim implantatom. Pitanje je samo kako će na to gledati zdravstveni regulatori, koji su veoma strogi kad su u pitanju nove medicinske naprave, što ovaj implantat zapravo jest.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti