'Najbolji laptop' sada stiže i u hibridnoj verziji

Jedan od najboljih, a za neke i najboljih prijenosnik na svijetu, Dell XPS 13 dobio je svoju hibridnu verziju te se sada može koristiti i kao tablet

Hina/G.K. | 03.01.2017. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najvećih trendova na računalnom tržištu u posljednje vrijeme su 2-u-1 računala, hibridi koji su kombinacija prijenosnih računala i tableta i korisnicima nude 'najbolje od oba svijeta'. Tržište računala već je dugo vremena u problemima te je prodaja stolnih i prijenosnih računala u padu, a smanjen je i porast prodaje tableta tako da su hibridni uređaji najsvjetlija točka ovog tržišta.

Ovog tjedna takav hibrid predstavio je Dell – ova je kompanija na temelju njihovog fantastičnog prijenosnika XPS 13 (koji mnogi smatraju jednim od najboljih, ako ne i najboljim prijenosnikom na tržištu) sada razvila 2-u-1 model kojem se ekran može u potpunosti okrenuti i koristiti kao tablet. Kao i klasičan prijenosnik, hibrid je također izrađen od kombinacije aluminija i ugljičnih vlakana te dolazi s 13,3 inčnim ekranom (ima tanak okvir oko ekrana pa je smješten u 11 inčnom kućištu – u Dellu kažu kako je ovo 'najmanji 13 inčni hibrid na svijetu') rezolucije 3,200x1,800 pikslea, odnosno 1,920x1,080 piksela koji je, naravno, osjetljiv na dodir.
Korisnici mogu odabrati između 3,2GHz Intel Core i5-7Y54 procesora ili 3.6GHz Intel Core i7-7Y75 procesora (riječ je o Kaby Lake generaciji Intelovih procesora), dostupno je 4, 8 i 16GB RAM-a te SSD kapaciteta od 128GB pa do 1TB. Baterija može izdržati do 15 sati korištenja (model s Full HD ekranom), odnosno oko devet sati ako ćete na njemu gledati Netflix, a od ostalih opcija treba izdvojiti i čitač otisaka prstiju, Thunderbolt 3 priključak, čitač microSD memorijskih kartica itd.

Početna cijena ovog hibrida na tržištu SAD-a iznosit će od tisuću dolara (što je 200 dolara skuplje u odnosu na klasičan XPS 13 prijenosnik), no korisnici koji žele i7 procesor, 1TB SSD-a i 16GB memorije morat će platiti puno veći iznos. Prodaja XPS 13 hibrida u SAD-u počinje ovog tjedna.

Izvor: ZDNet 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti