Najveća izložba inovacija mladih uz hrvatske, predstavlja i ukrajinske inovacije

Školi pobjedniku izložbe Inova- mladi bit će uručen i veliki prijelazni pokal, dok će najbolji od najboljih, pobjednik Inove biti proglašen Mladim zagrebačkim inovatorom godine.

Hina | 07.05.2022. / 08:22

Mladi inovatori (Foto: Inova Mladi)

 Zagreb ove subote postaje sjedište inovatorstva - na redu je još jedna Inova - Mladi, najveća izložba inovacija mladih u Hrvatskoj koja predstavlja domaće, ali i inozemne mlade inovatore pa će se tako ove godine predstaviti i inovacije iz Ukrajine.

Inova- Mladi redovito se održava od 2001., a ove godine mladi inovatori svoje će inovacije izložiti u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava.

Riječ je o programu Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora kako bi se velikom izložbenom manifestacijom potaknuo daljnji razvitak inovatorstva mladih u Zagrebu.

Želimo okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i
novosti iz svih ostalih programa
, istaknuli su organizatori koji očekuju i njihove mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program.

Najbolji mladi inovatori bit bit nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama, a pružaju im se i mogućnosti putovanja i sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija te 46. hrvatskom salonu inovacija INOVA BUDI UZOR u Osijeku i 14. nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Kastvu.

Školi pobjedniku izložbe Inova- mladi bit će uručen i veliki prijelazni pokal, dok će najbolji od najboljih, pobjednik Inove biti proglašen Mladim zagrebačkim inovatorom godine, izvijestili su organizatori.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti