Zagreb ove subote postaje sjedište inovatorstva - na redu je još jedna Inova - Mladi, najveća izložba inovacija mladih u Hrvatskoj koja predstavlja domaće, ali i inozemne mlade inovatore pa će se tako ove godine predstaviti i inovacije iz Ukrajine.

Inova- Mladi redovito se održava od 2001., a ove godine mladi inovatori svoje će inovacije izložiti u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava.

Riječ je o programu Saveza inovatora Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora kako bi se velikom izložbenom manifestacijom potaknuo daljnji razvitak inovatorstva mladih u Zagrebu.

Želimo okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i
novosti iz svih ostalih programa
, istaknuli su organizatori koji očekuju i njihove mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program.

Najbolji mladi inovatori bit bit nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama, a pružaju im se i mogućnosti putovanja i sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija te 46. hrvatskom salonu inovacija INOVA BUDI UZOR u Osijeku i 14. nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Kastvu.

Školi pobjedniku izložbe Inova- mladi bit će uručen i veliki prijelazni pokal, dok će najbolji od najboljih, pobjednik Inove biti proglašen Mladim zagrebačkim inovatorom godine, izvijestili su organizatori.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju