Nakon robusnog pametnog telefona, No.1 predstavio robustan pametni sat

Ako se bavite nekim ekstremnim sportovima i potreban vam je gadget poput pametnog sata, onda je ovo post za vas.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.01.2016. / 07:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekstremni sportaši obično moraju biti pažljivi kada je riječ o njihovim gadgetima. Danas, sve više stvari s pametnog telefona možemo koristiti na pametnim satovima, kao što su primjerice mjerenje otkucaja srca, brojanje koraka, konzumaciju kalorija, itd.

Isto tako, možemo mjeriti jačinu UV zraka, a koristiti ih možemo bilo da plivamo, trčimo, hodamo, penjemo ili slično. Upravo jedan takav sat je proizašao iz No.1 koji nosi naziv A10 i radi se o robusnom uređaju, dizajna namijenjenom sportašima.

Uređaj, naravno, može komunicirati s pametnim satom, pa tako možete razgovarati, vidjeti poruke ili mailove, itd. Ako se primjerice bavite plivanjem, A10 može mjeriti pokrete, pa tako možete primjerice analizirati vaš stil plivanja, te sve to sinkronizirati s vašim pametnim telefonom.

Ono što ovaj sat diferencira od ostalih jest njegova robustnost, pa je tako staklo izrađeno od mineralnog stakla koje je otporno na ogrebotine. Samo kućište je izrađeno vrlo robusno tako da je samim time i izdržljivo. Rezolucija ekrana je 240x240 što je prilično dobro za sat ovakvih dimenzija, a baterija je 300mAh što je opet solidno za ovakav uređaj. 

Cijena uređaja je 60 dolara, što bi recimo bio neki prosjek pametnih satova ovakvih tehničkih karakteristika, no svakako je prednost to što je sam sat robustan, pa ako trebate ovako nešto, svakako posjetite službenu stranicu za više informacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti