Napokon! Stižu snažniji pametni satovi s izdržljivijom baterijom

Ako namjeravate kupiti pametni sat s Androidom, sačekajte do kraja ove godine, kada stižu novi modeli koji će imati puno bolje performanse i izdržljiviju bateriju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2018. / 11:07

Pametni satovi (Foto: Google) (Foto: Google)

Iako na tržištu postoji nekoliko zanimljivih pametnih satova koji pokreće Googleov operativni sustav Wear OS, tehnološke kompanije još nisu predstavile neki top-model koji bi mogao konkurirati dominantnoj kompaniji na ovom tržištu – Appleu. Trenutno se kao najveći konkurent Apple Watchu čini nedavno predstavljeni Fitbitov model Versa koji je korisnike osvojio naprednim opcijama i pristupačnom cijenom od 200 dolara, a pokreće ga Fitbitov operativni sustav.

No, kako su u razgovoru za Wareable otkrili Qualcommov direktor Pankaj Keida i direktor proizvoda Wear OS-a Dennis Troper, nakon ljeta očekuju nas velike stvari kada su u pitanju pametni satovi koje pokreće Googleov operativni sustav.

Qualcomm već dvije godine razvija potpuno novu platformu za pametne satove – njihov aktualni procesor Snapdragon 2100 pokreće veliki broj uređaja s Wear OS-om, a s novom generacijom čipseta ekipa iz Qualcomma krenula je s razvojem od nule kako bi hardver u potpunosti prilagodili zahtjevima tržišta pametnih satova.

Wear OS (Foto: Google) (Foto: Google)

Nova Snapdragonova platforma za pametne satove bit će učinkovitija i snažnija u odnosu na aktualnu verziju te će omogućiti razvoj manjih satova s izdržljivijim baterijama. Ta kompanija surađuje s Googleom na razvoju novog hardvera te u posljednjem kvartalu ove godine možemo očekivati nekoliko modela pametnih satova koji će raditi na novom Snapdragonu i Wear OS-u, uključujući i najmanje jedan top-model koji će konkurirati Appleovu satu.

Iako iz Googlea i Qualcomma nisu htjeli otkriti više detalja o novitetima koje pripremaju, Kedia je novinarima rekao kako će nova hardverska platforma "značajno promijeniti Wear OS ekosustav", pa ako razmišljate o kupovini pametnog sata, bilo bi dobro sačekati jesen jer tada na tržištu možemo očekivati brojne nove modele koji će imati još snažniji hardver i bolju bateriju, dok će stariji modeli vjerojatno pojeftiniti.

Također, u rujnu bi i Apple mogao predstaviti novu generaciju Apple Watcha, tako će krajem godine svi koji sebi ili voljenima za blagdane žele kupiti pametni sat napokon imati veliki izbor kvalitetnih modela.

Izvor: Wareable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti