Nema više koronapartyja: Airbnb će dijelu mladih zabraniti unajmljivanje smještaja na njihovoj platformi

Kućni partyji ponekad su žarišta širenja koronavirusa, a Airbnb u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj želi spriječiti takva okupljanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.08.2020. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su ovaj tjedan oboreni rekordi po broju zaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj, stožer je donio odluku o zabrani rada noćnih klubova i barova nakon ponoći. Vjeruju kako su upravo klubovi i kafići na jadranskoj obali nova žarišta u kojima se širi virus te su, usprkos kritikama ugostitelja, donijeli odluku koja će vrijediti najmanje deset dana.

Slika nije dostupna Influenceri i mladi na udaru: Organiziraju li kućnu zabavu tijekom pandemije, prijeti im isključenje struje i vode

U posljednje vrijeme, ne samo u Hrvatskoj, već i u brojnim drugim zemljama, zabilježen je veliki broj slučajeva u kojima su žarišta nastala upravo u klubovima, ali i na kućnim zabavama u kojima se okuplja veliki broj mladih. Naravno, na takvim zabavama nema govora o držanju distance i pridržavanju epidemioloških mjera. U Kaliforniji su se odlučili stati na kraj takvim scenarijima prilično radikalnom metodom - zaprijetili su isključivanjem struje i vode u kućanstvima u kojima se budu održavali koronapartyji.

Takve zabave često se organiziraju u kućama unajmljenim na kraće vrijeme, a najčešće ih organiziraju mladi koji žive u istom gradu, nekad i u istom kvartu u kojoj su unajmili kuću. Umjesto u svoja četiri zida ili u kafićima u kojima bi trebali paziti na epidemiološke mjere, mladi unajmljuju kuće preko Airbnba, pozovu brojne prijatelje, partyjaju noć ili dvije i nakon toga se vrate svojim kućama.

Airbnb je odlučio prekinuti taj trend te je u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj odlučio zabraniti mlađima od 25 godina unajmljivanje cijelih kuća putem svoje platforme. Zabrana se odnosi samo na osobe koje namjeravaju kratkoročno unajmiti cijele kuće koje se nalaze u blizini njihova prebivališta, a nemaju više od 3 pozitivne recenzije na Airbnbu.

Putovanje (Foto: Getty Images) Zabavljali smo se na ekranima, a putovali zbog posla: To će se promijeniti, a u budućnosti dolazi vrijeme digitalnih nomada

Mlađi od 25 godina s više od 3 pozitivne recenzije, a bez negativnih recenzija na Airbnbu ili oni s dugoročnim planovima najma neće imati problema s takvim zabranama te će bez problema moći unajmiti kuću. Restrikcije su uvedene kako bi se zaštitile lokalne zajednice, uz dopuštenje unajmljivanja smještaja mlađim gostima izvan njihova mjesta prebivališta, komentirali su iz Airbnba novu mjeru na spomenutim tržištima.

Izvor: The Guardian
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti