Nemate mjesta za veliki televizor? Onda je ovo rješenje za vas

Zaslon LG SIGNATURE OLED TV R može se izvlačiti, pa korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje – Full View, Line View i Zero View.

Martina Čizmić | 08.01.2019. / 11:23

LG SIGNATURE OLED TV R (Foto: LG) (Foto: LG)

Sve veći televizori postaju svojevrstan problem u modernim domovima. Jer, kako u mali stan staviti veliki televizor, a da ne smeta u svakodnevnom životu?

Jedno moguće rješenje upravo je predstavio LG na sajmu CES 2019 u obliku nove generacije televizora s prvim OLED TV-om na svijetu koji ima zaslon na izvlačenje.

LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) ima promjenjivu formu koju omogućava OLED tehnologija. Odlikuje se kvalitetnim prikazom slike i zvuka te oblikom koji korisnicima pruža mogućnost oblikovanja savršenog prostora za gledanje u domu.

Zahvaljujući zaslonu modela LG SIGNATURE OLED TV R koji se može izvlačiti korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje – Full View, Line View i Zero View – a one im omogućavaju gledanje televizije kakvo nije bilo moguće prije razvoja OLED tehnologije.

Opcija Full View pruža iskustvo gledanja na velikom zaslonu, otkrivajući puni raspon kontrasta, dubinu slike te realističan prikaz koji su postali sinonimi za sve LG-jeve televizore. Izvanredna kvaliteta slike i zvuka koje pokreće LG-jeva druga generacija inteligentnog procesora α (Alpha) 9 i algoritam tzv. dubinskog učenja svrstavaju ovaj nevjerojatni televizor u zasebnu kategoriju. Uz to, korisnici mogu koristiti glasovne naredbe zahvaljujući usluzi Amazon Alexa, novom dodatku liniji LG-jevih AI televizora za 2019. godinu, a tu je i podrška za Apple AirPlay 2 te HomeKit. Uz podršku za AirPlay 2 korisnici mogu jednostavno pregledavati videozapise sa servisa iTunes i drugih videoaplikacija te izravno s Appleovih uređaja slušati glazbu i gledati fotografije na ovom inovativnom LG-jevom televizoru. Uz to, s podrškom za Apple HomeKit, korisnici će moći upravljati  ovim televizorom koristeći aplikaciju Home ili postavljajući pitanje Siri.

LG SIGNATURE OLED TV R (Foto: LG) (Foto: LG)

Opcija Line View omogućava djelomično izvlačenje zaslona televizora LG SIGNATURE OLED TV R, omogućujući izvršavanje specifičnih zadataka koji ne zahtijevaju prikaz na cijelom zaslonu. S ovom opcijom, korisnici mogu birati između značajki kao što su Clock, Frame, Mood, Music i Home Dashboard. Pokretanjem značajke Clock u trenu se može provjeriti točno vrijeme te vremenska prognoza, dok se korištenjem značajke Frame može uživati u pregledavanju fotografija s pametnog telefona. Tu je i značajka Mood za stvaranje opuštene atmosfere.

Pri korištenju opcije Zero View, cijeli 65-inčni zaslon nalazi se u postolju televizora te nije vidljiv. Čak i u tom slučaju korisnici mogu uživati u glazbi i drugim audiosadržajima reproduciranim iz 4,2-kanalnog Dolby Atmos audiosustava snage 100 W. Karakteristike premium linije jasno su vidljive na cijeloj jedinici, od kućišta izrađenog od brušenog aluminija do kvalitetnog poklopca zvučnika s vunenom oblogom koji je dizajnirala danska tvrtka Kvadrat.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti